Soacra mea a cumparat o garsoniera si a fost de acord sa imi fac sediu social acolo,dar vecinii nu sunt de acord si nu vor sa vina la notarat cumine sa fie de acord.Mentionez ca amcertificat de urbanism eliberat de primarie.Imi trebuie acordul asociatiei,si vecinilor adiacenti.Ce pot face?
intrebare: ce treaba are certificatul de urbanism cu sediul socal?
Daca este doar sediu de depozitat hartii, vecinii nu ar trebui sa fie reticenti.
Dar certificatul de urbanism sugereaza ca ar fi vorba de o activitate lucrativa.
Ca sa fac sediu firma sica sa faca citeva inbunatatiri in casa,trebuie certificat de urbanism,in cara scrie sediu social firma si amenajari interioare si placare cu polistiren.Am o firma de transport si acolo tin hirtiile!
Pentru sediu social sunt necesare - pe formular tipizat de la registrul comertului - semnaturile vecinilor afectati pe vericala si orizontala si a presedintelui asociatiei. Nu este vorba despre niciun acord notarial (poate de aceea sunt reticenti vecinii).
In cazul in care se constata refuzul vecinilor si doriti ca strict acolo sa aveti sediul social,atunci veti putea suplini consimtamantul acestora printr -o actiune in instanta.
Exista avocati sau chiar firme specializate in gazdurea sediului social pt o perioada limitatata in timp,dar in felul acesta va puteti desfasura activitatea economica propusa.
tranfadir51
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Ciudat ! Eu am sediul la mine acasă (sunt PFA), iar vecina mea de apartament are tot la ea acasă sediul unei firme de contabilitate. Amândouă am avut nevoie de acordul scris al vecinilor pe care apoi l-am predat la Registrul Comerţului. Atât !!! Nu am avut nevoie de certificat de urbanism. Şi nu ne-am cărat vecinii la notar !!! Certificatul de urbanism este necesar doar pentru modificările din garsonieră, nu şi pentru înfiinţarea unei firme. Deci, înfiinţaţi-vă firma doar cu acordul scris al vecinilor şi apoi vedeţi dacă veţi putea şi veţi mai dori să faceţi modificări în garsonieră.