avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sediu social într-o garsonieră. Ce pot face dacă ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sediu social într-o garsonieră. Ce pot face dacă vecinii nu sunt de acord?

Soacra mea a cumparat o garsoniera si a fost de acord sa imi fac sediu social acolo,dar vecinii nu sunt de acord si nu vor sa vina la notarat cumine sa fie de acord.Mentionez ca amcertificat de urbanism eliberat de primarie.Imi trebuie acordul asociatiei,si vecinilor adiacenti.Ce pot face?
Ultima modificare: Duminică, 10 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: SebastianB , utilizator 10:18, 18 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
intrebare: ce treaba are certificatul de urbanism cu sediul socal?
Daca este doar sediu de depozitat hartii, vecinii nu ar trebui sa fie reticenti.
Dar certificatul de urbanism sugereaza ca ar fi vorba de o activitate lucrativa.

Ca sa fac sediu firma sica sa faca citeva inbunatatiri in casa,trebuie certificat de urbanism,in cara scrie sediu social firma si amenajari interioare si placare cu polistiren.Am o firma de transport si acolo tin hirtiile!
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru sediu social sunt necesare - pe formular tipizat de la registrul comertului - semnaturile vecinilor afectati pe vericala si orizontala si a presedintelui asociatiei. Nu este vorba despre niciun acord notarial (poate de aceea sunt reticenti vecinii).

In cazul in care se constata refuzul vecinilor si doriti ca strict acolo sa aveti sediul social,atunci veti putea suplini consimtamantul acestora printr -o actiune in instanta.

Exista avocati sau chiar firme specializate in gazdurea sediului social pt o perioada limitatata in timp,dar in felul acesta va puteti desfasura activitatea economica propusa.
acest răspuns util
Pe certificatul de urbanism scrie clar ca trebuie acordul in forma autentica.Ce inseamna?Dna de la primarie a spus ca este la.notariat!
acest răspuns util
Ciudat ! Eu am sediul la mine acasă (sunt PFA), iar vecina mea de apartament are tot la ea acasă sediul unei firme de contabilitate. Amândouă am avut nevoie de acordul scris al vecinilor pe care apoi l-am predat la Registrul Comerţului. Atât !!! Nu am avut nevoie de certificat de urbanism. Şi nu ne-am cărat vecinii la notar !!! Certificatul de urbanism este necesar doar pentru modificările din garsonieră, nu şi pentru înfiinţarea unei firme. Deci, înfiinţaţi-vă firma doar cu acordul scris al vecinilor şi apoi vedeţi dacă veţi putea şi veţi mai dori să faceţi modificări în garsonieră.

Alte discuții în legătură

Schimbare destinatie locuinta kokonut kokonut Buna seara! Am si eu o intrebare legata de schimbarea destinatiei locuintei. Am o locuinta la et.1, am facut toate demersurile in vederea schimbarii ... (vezi toată discuția)
Unirea a doua apartamente -prin scara interioara cdtimea cdtimea Buna ziua As vrea sa unesc 2 apartamente prin scara interioara et.7 cu et.8 (ultimul etaj) inainte de achizitionare apartamentul de sus am consultat un ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie imobil din birou in spatiu de locuit - procedura raresica07 raresica07 Buna ziua. Am cumparat un apartament intr-un imobil, iar in Cf el apare ca si birou.Puteti sa-mi spuneti ce pasi am de facut pentru a schimba destinatia ... (vezi toată discuția)