avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sediu social într-o garsonieră. Ce pot face dacă ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sediu social într-o garsonieră. Ce pot face dacă vecinii nu sunt de acord?

Soacra mea a cumparat o garsoniera si a fost de acord sa imi fac sediu social acolo,dar vecinii nu sunt de acord si nu vor sa vina la notarat cumine sa fie de acord.Mentionez ca amcertificat de urbanism eliberat de primarie.Imi trebuie acordul asociatiei,si vecinilor adiacenti.Ce pot face?
Ultima modificare: Duminică, 10 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: SebastianB , utilizator 10:18, 18 Decembrie 2017
Felicitari mie! Pentru amenajari interioare fara modificari n-aveti nevoie de autorizatie de constructie. Ce vreti sa faceti la fatada?

Nu sunt convins ca aveati nevoie de aceste demersuri pentru ca firma sa functioneze in garsoniera; v-ati interesat la Registrul Comertului?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
E de asteptat sa nu primiti atatea acorduri, e bloc de locuinte. Andrei, nu vreti sa stiti firme care au cerut acord ca au activitati de birou si apoi au deschis salon de masaj...
De acord cu ce ziceti. Dar asta se rezolva simplu daca era instiintata asociatia pentru ce s-a obtinut acordul de la Primarie si, in situatia in care se facea salonu in loc de birouri, asociatia de locatari n'avea decat sa instiinteze Primaria. ... Dar asta implica ca acea asociatie sa fie si interesata...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Regret, dar primaria nu are legatura cu asta. Odata depus un acord la registru, la modificarea activitatilor autorizate nu se mai cere acordul din nou. Exceptie fac anumite activitati, de exemplu cele de alimentatie publica.
Asociatia nu trebuie sa fie interesata, ci si disponibila la asistenta juridica, sa aiba un jurist printre membri sau similar. Blocarea unei astfel de activitati se argumenteaza greu juridic si in special pe legislatie CEDO, nu interna. Odata dat acordul, greu de... luat inapoi.
Daca in formularul de acord ati fi scris in mod explicit ca e doar sediu social si ca aveti nevoie de asta doar pentru corespondenta, nimeni nu ar fi avut nimic de obiectat. Probabil ca a fost vorba si de altceva si ati "omis" sa ne spuneti. De exemplu trafic ridicat pe usa de acces in scara, interfon butonat suplimentar, lift folosit suplimentar etc.
Ultima modificare: Luni, 18 Decembrie 2017
SebastianB, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare destinatie locuinta kokonut kokonut Buna seara! Am si eu o intrebare legata de schimbarea destinatiei locuintei. Am o locuinta la et.1, am facut toate demersurile in vederea schimbarii ... (vezi toată discuția)
Unirea a doua apartamente -prin scara interioara cdtimea cdtimea Buna ziua As vrea sa unesc 2 apartamente prin scara interioara et.7 cu et.8 (ultimul etaj) inainte de achizitionare apartamentul de sus am consultat un ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie imobil din birou in spatiu de locuit - procedura raresica07 raresica07 Buna ziua. Am cumparat un apartament intr-un imobil, iar in Cf el apare ca si birou.Puteti sa-mi spuneti ce pasi am de facut pentru a schimba destinatia ... (vezi toată discuția)