Soacra mea a cumparat o garsoniera si a fost de acord sa imi fac sediu social acolo,dar vecinii nu sunt de acord si nu vor sa vina la notarat cumine sa fie de acord.Mentionez ca amcertificat de urbanism eliberat de primarie.Imi trebuie acordul asociatiei,si vecinilor adiacenti.Ce pot face?
Are. Pentru că Dl vrea să facă 2 lucruri diferite. Și anume , să își stabilească sediul social al firmei, apoi, să facă și modificări asupra apartamentului.
Pentru modificările apartamentului ii trebuie acordul scris in forma autentica al vecinilor . Nu pentru sediul social.
Părerea mea este că ar trebui facute pe rand. Faceți sediul firmei întâi, apoi modificările în apartament. Și gata.
Asta că să câștigați timp, altfel tineti pe loc întregul proiect.
L.E. Dl. Liviu, am recitit prima postare și într-adevăr exprimarea dvs este una ce naște confuzii.
Așadar, întrebarea este : aveți deja certificatul de urbanism pentru modificarea apartamentului sau urmează să îl luați după ce obțineți acordul vecinilor ?
Pentru că, mai apoi, într-adevăr nu mai aveți nevoie de el în forma autentică la R.Com.
De aceea întrebăm cu toții, ce legătură are ?
Eu cred ca vrea sa schimbe destinatia spatiului din locuinta in birouri, in cazul asta ai nevoie de certificat de urbanism + autorizatie, chiar daca nu faci modificari asupra imobilului.
Si eu cred ca dl. e confuz, nu e nevoie de un act autentic pentru sediul social. Totusi, referitor la actiunea in instanta, desi se poate obtine acordul vecinilor astfel, o actiune in instanta nu garanteaza obtinerea acordului (sau, ma rog, autorizarea instantei in loc de acordul vecinilor). depinde si de cum actioneaza vecinii.
Parerea mea e sa vrbiti cu ei si sa verificati ce anume ii deranjeaza dar, intai, trebuie dv. sa intelegeti ce acte va trebuie pentru ce, caci daca sunteti asa confuz in exprimare ca aici nu aveti sanse sa ii convingeti.
Titlu certificat urbanism..schimbare destinatie din locuinta in sediu firma,amenajari interioare fara modificari structurale,refacere fatada aferenta....Imi trebuie acordul asociatiei de locatari,acordul vecinilor adiacenti exprimat in forma autentica pentru schimbarea destinatiei,aviz de la sanatatea populatiei,aviz de la inspectoratul de stat in constuctii,expertiza tehnica conform exigentei impuse de L10/1995 privind calitatea in constructii,punctulde vedere de la protectia mediului,taxa formularAC,taxa autorizatie construire/desfiintare,taxa timbru arhitectura. Asta scrie in certficat .Am vorbit cu presedintele asociatiei care aconvocat o sedinta cu locatarii de pe scara si ieri a spus ca nu sunt de acord ca acolo sa fac sediu firma.Au motivat ca este o scara linistita si ca nu au nevoie sa le strice nimeni linistea .Vecinii adiacenti au spus ca nu vor sa isi puna vecinii in cap.
Cu asemenea reglementaricred ca ar trebui sa fie construite blocuri cu apartamente destinate exclusiv firmelor.... Inteleg ideea de a nu deranja vecinii, dar la noi, in Romania, pizma poate orbi bunul simt: de ce sa isi faca ala firma, cand eu de-abia am bani de intretinere?;. Daca se muta o familie galagioasa (respectand orele de liniste...), s-ar putea ca sa deranjeze mult mai mult vecinii decat o firma de birouri...