Buna ziua. Sunt căsătorită de 5ani si pe parcursul căsătoriei am făcut un împrumut la banca pentru achiziționarea unei mașini. Masina a fost trecută pe numele soțului. Acum suntem despărțiti in fapt, urmând a baga actele de divort. Acesta a plecat cu masina si eu am rămas cu rata in banca. Intrebarea mea este daca in urma divorțului acesta ar putea fi obligat cumva sa contribuie la plata ratei?
Aveti aceasta posibilitate dar in sensul de a recupera banii de la el si nu ca sa fie obligat sa plateasca el rata la banca.
Ar fi posibil si cum vreti dar este foarte complicat de obtinut asa ceva si doar in cadrul unei executari silite s-ar putea realiza si pentru a se ajunge la sechestrarea masinii.
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Cereti partajul, atat datoria cat si masina , se impart. Cereti sa va fie atribuita masina si creditul sau sa i se dea lui masina si sa va dea sulta cat e datoria la banca sau sa va dea jumatate din datorie si jumatate din cat valoreaza masina .
Suma compensatorie
mareboys
In urma unui proces de partaj asupra unui apartament cumparat cu prima sotie, am obtinut apartamentul si obligat de instanta sa ii platesc sotiei o sulta ... (vezi toată discuția)