avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, In cadrul unui proces penal s-a instituit ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, In cadrul unui proces penal s-a instituit masura sechestrului ...

Buna ziua,
In cadrul unui proces penal s-a instituit masura sechestrului asigurator pe un imobil (cota parte de 50%) achizitionat prin programul Prima Casa si contul din care se face plata ratei. Procesul este in faza de apel
Va rog sa ma ajutati cu urmatoare raspunsuri:
1) Cum se poate ridica sechestrul pus pe cont (macar in parte) pentru a se putea plati in continuare rata?
2) Daca banca are ipoteca de rang 1 se poate solicita executarea silita pe jumatate din imobil pana nu este achitat?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 09:18, 25 Noiembrie 2020
Daca pe langa masura sechestrului este instituita si poprirea conturilor dvs, ar trebui sa va adresati instantei printr-o cerere de ridicare a masurii de poprire a contului in care achitati rata. Cata vreme exista sechestru pe imobil si dvs achitati rate, teoretic, creditorul este acoperit, in sensul in care achitati rate pentru un imobil pe care acesta l-ar putea executa silit in viitor. Daca nu reusiti sa faceti asta, incercati sa solicitati bancii sa accepte sa faceti plata direct intr-un cont colector al bancii, si nu in contul deschis pe numele dvs.
Cata vreme bunul este detinut in indiviziune, (indiferent daca este sau nu deja ipotecat in favoarea bancii) el poate fi executat numai cata vreme se solicita si partajarea acestuia prin atribuirea in lotul dvs cu plata unei sulte catre celalalt coproprietar sau cu atribuirea catre celalalt coproprietar cu plata unei sulte in favoarea dvs, sulta care va putea fi ulterior urmarita de creditor. Totusi, daca debitul pe care il aveti fata de banca este suficient de mare, nu ar fi in interesul creditorului sa urmareasca imobilul intrucat banca ar incasa cea mai mare parte (daca nu toata) din suma obtinuta prin executare silita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita rocorobert rocorobert Buna seara, as dori sa stiu cum se poate efectua o executare silita , in cazul in care imobilul se afla in coproprietate, este ipotecat de rang I in favoarea ... (vezi toată discuția)
Poate fi executat un bun deja ipotecat ? mihai2454 mihai2454 Detin un bun achizitionat prin credit ipotecar. Daca un tert obtine un titlu executoriu pentru averea mea personala , poate sa execute acel bun care este deja ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru o mostenire cu mai multi mostenitori cristh cristh In urma unei datorii bancare neachitate, banca sau executorul ar putea sa-mi execute mostenirea din casa parinteasca obtinuta in urma decesului tatalui meu ... (vezi toată discuția)