avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept la mostenire

buna ziua,,tatal meu a primit mostenire 8 ha.pamant de la parintii luisi a decedat intre timp. el a fost recasatorit fara sa aiba copii cu a 2 a sotie..cine are dreptul la mostenire acum?precizez ca actele de proprietate s-au pirdut dar stiu unde se afla pamantul. multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Mihai Gaita , Avocat 08:57, 13 Octombrie 2009
La data decesului era casatorit cu a doua sotie ? Daca da, aceasta are dreptul la un sfert din mostenire.
da era casatorit
Atunci, sotia are dreptl, dupa cum spuneam, la un sfert din mostenire, iar dumneavoastra si fratii dumneavoastra (daca aveti) sau urmasii lor (daca au decedat) aveti dreptul la restul de 3/4.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire alexapoh alexapoh Tatal meu s-a recasatorit acum o luna si a decedat. Ce drepturi are noua sotie la garsoniera pe care tatal meu o avea inainte de casatoria cu aceasta? Va ... (vezi toată discuția)
Mostenire. buna ziua. dupa decedarea unei persoane fara urmasi ... Ing.N Ing.N Mostenire. Buna ziua. Dupa decedarea unei persoane fara urmasi cine are dreptul si in ce procent la mostenire? Parintii au un copil pe care il vom numi A. ... (vezi toată discuția)
Succesiune mama vitrega rotarualin rotarualin BUNA ZIUA VA ROG SA MA AJUTATI IN LEGATURA CU O PROBLEMA LEGATA DE SUCCESIUNE (dupa tata ) CU MAMA MEA VITEGA Tatal meu a murit, in urma lui a ramas: ... (vezi toată discuția)