Tatal meu s-a recasatorit acum o luna si a decedat. Ce drepturi are noua sotie la garsoniera pe care tatal meu o avea inainte de casatoria cu aceasta?
Va multumesc.
In cazul in care aceste bunuri nu au fost lasate prin testament, sotia tatalui dumneavoastra are dreptul doar la bunurile dobandite in timpul casatoriei.
Sotia are dreptul la 1/4 din averea defunctului.
Restul de 3/4 mosteniti dvs.
Florin_drept, nu aveti deloc dreptate: ca sa poata mosteni, sotia suprivietuitoare trebuie sa fie doar atat: sotie (casatorita cu defunctul) supravietuitoare (sa fi trait dupa decesul sotului ei).
Nu are importanta coproprietatea in calitatea de mostenitor (daca ar avea, nici copii nu ar mostni decat daca ar fi fost coproprietari cu parintii.)
In cazul in care aceste bunuri nu au fost lasate prin testament, sotia tatalui dumneavoastra are dreptul doar la bunurile dobandite in timpul casatoriei.
Gresit! Sotia mosteneste un sfert din toate bunurile care au apartinut sotului decedat, restul de treisferturi revenind copilului (sau copiilor, impreuna).
Mostenire
marinica71
buna!ma numesc marian si am o nelamurire:mama mea a decedat in 1992 .in timpul casatoriei cu tatal meu au achizitionat un apartament.din 1997 pana in 1999 ... (vezi toată discuția)