avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am făcut o procură pentru succesiune și am rămas ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am făcut o procură pentru succesiune și am rămas fără moștenire. Mai e ceva de făcut în acest caz?

Dupà decesul fiului,am acceptat taxa de succesiune,prin consulatul Romàn la Milano,ìnstiintìnd telefonic si pàrtile descendente,unde ìn repetate rìnduri sa deschis procese,dar toate ràmase perimate,fapt care. ìntr-un tìrziu,ia-m làsat procura mamei copilului(de care eream despartit,de cìnd avea trei ani),sà mà reprezinte,eu lucrìnd ìncontinuare ìn Italia.Spre surprinderea mea,am constatat cà sotia sa folosit de procurà si buna mea credintà,ìnstràìnìnd bunurile mobile si imobile fàrà acceptul meu,de comun acord cu nora cred,bunuri care se aflau si se aflà,ìn trei state-Romània-Italia-Germania,copilul avìnd un s.r.l.....Cu privire la acest aspect,asi dorii sà stiu ce trebuie fàcut sà pot dobìndi dreptul de descendent pentru cele douà locati imobile din Germania si douà ìn Romìnia,sì totodatà sà ìntìmpin legal,folosirea procurii ce am semnat-o,ìntrucìt ìn procurà scrie clar,cà are dreptul sà semneze si sà decidà,ìn favoarea mea si numai a mea,si nu sà-si ìnsuseascà bunuri mobile si imobile,fàrà dezbaterea succesiunii....Existà vre-un tratat de colaborare ìntre statele membre UE,care sà permità sà divizezi o mostenire,fàrà prezenta descendetilor...???...Và multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 10 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 10:14, 10 Decembrie 2017
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Rezolvarea problemei dvs depinde foarte mult de continutul procurii pe care ati dat-o fostei sotii, sens in care exista posibilitatea sa va indreptati impotriva ei daca nu si-a respectat mandatul incredintat vanzand bunurile succesorale si insusindu-si sumele incasate. Deci trebuie vazut ce scrie in procura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune stefania_lica stefania_lica am si eu o intrebare va rog, tata a murit acum 3 luni si doresc sa fac succesiunea dupa el dar el a fost casatorit cu cineva si impreuna acum 5 ani si-au ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral Corina Capotã Corina Capotã Va propun urmatoarea speta: Tatal decedat in 2004 raminind o sotie supravietuitoare si o fiica. La data mortii sale nu are bunuri imobile, apartamentul sau ... (vezi toată discuția)
Succesiune cand unul dintre mostenitori este rezident in japonia Chirila Corina Chirila Corina Buna ziua, sunt vaduva din 21 mai 2019 cand sotul a avut atac de cord. Am doi copii: un baiat ce sta in Cluj si o fata ce este casatorita si cu doi copii, ... (vezi toată discuția)