avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Martor la partaj fără încuviințarea mea. Ce se ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Martor la partaj fără încuviințarea mea. Ce se poate face în situația asta?

Buna. Am fost pus martor intr-un proces de partaj fara sa fi fost intrebata. Din cate am inteles trebuia sa imi fi dat permisiunea.
Eu nu doresc sa fiu martor.
Ce se poate face in situatia asta?
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Duminică, 10 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Mirabella36 , utilizator 15:54, 10 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nimic, Nu trebuia sa fiti intrebata daca vreti si trebuie sa va prezentati ca vreti sau nu.
Multumesc frumos pentru raspuns.
Se poate ca partea care m-a propus ca martor sa ma scoata de pe lista?
Art. 311

Ascultarea şi înlocuirea martorilor

(1) Când instanţa a încuviinţat dovada cu martori, ea va dispune citarea şi ascultarea acestora.

(2) Înlocuirea martorilor nu se va încuviinţa decât în caz de moarte, dispariţie sau motive bine întemeiate, caz în care lista se va depune sub sancţiunea decăderii, în termen de 5 zile de la încuviinţare.

Am inteles.
Multumesc frumos pentru lamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martor in proces lemia50 lemia50 Buna ziua. Intr-un proces de divort au fost numiti doi martori. Intre timp unul din martori nu mai poate veni deoarece s- a mutat in alta localitate si are si ... (vezi toată discuția)
Schimbarea martorilor in proces din motive medicale(covid) simonavlad simonavlad Buna ziua , Sunt parte intr-un proces de partaj. Urmeaza sa se prezinte martorii, iar unul dintre ei are covid . Pot solicita prezenta altui martor care sa-l ... (vezi toată discuția)
Martor proces tiberiucezar tiberiucezar Buna Ziua, Se pot schimba martorii intr-un proces? Doresc sa stiu daca se poate schimba un martor intr-un proces ( divort) fara ca acesta sa fie respins ... (vezi toată discuția)