avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Schimbarea martorilor in proces din motive ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Schimbarea martorilor in proces din motive medicale(covid)

Buna ziua ,
Sunt parte intr-un proces de partaj. Urmeaza sa se prezinte martorii, iar unul dintre ei are covid . Pot solicita prezenta altui martor care sa-l inlocuiasca pe cel bolnav ?
Mul;tumesc ,
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Noiembrie 2020
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:26, 20 Noiembrie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, facand dovada in acest sens cu un inscris, intrucat apreciez ca o astfel de situatie este un motiv intemeiat pentru inlocuirea martorului in temeiul disp.art.311 al.2 c.proc.civ.
art.311 c.proc.civ.
..................................................
(2) Înlocuirea martorilor nu se va încuviința decât în caz de moarte, dispariție sau motive bine întemeiate, caz în care lista se va depune sub sancțiunea decăderii, în termen de 5 zile de la încuviințare.
................................................
Ultima modificare: Vineri, 20 Noiembrie 2020
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Judecătorul poate sa dispună înlocuirea martorului în urma solicitării dvs si a documentului medical doveditor .In cazul in care se acordă un termen mai lung este posibil să poată fi audiat martorului inițial desemnat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu aduceți noul martor la termen va rămâne vechiul martor.
Daca cel infectat cu Covid-19 va deceda il veti schimba in mod sigur.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martor la partaj fără încuviințarea mea. ce se poate face în situația asta? Mirabella36 Mirabella36 Buna. Am fost pus martor intr-un proces de partaj fara sa fi fost intrebata. Din cate am inteles trebuia sa imi fi dat permisiunea. Eu nu doresc sa fiu ... (vezi toată discuția)
Sunt citat ca martor într-un proces civil și doresc sa,stiu ... Mariuss79tm Mariuss79tm Sunt citat ca martor într-un proces civil și doresc sa,stiu dacă avocata și partea care ma propus ca martor poate sa ma scoată de pe lista martorilor ... (vezi toată discuția)
Martor proces tiberiucezar tiberiucezar Buna Ziua, Se pot schimba martorii intr-un proces? Doresc sa stiu daca se poate schimba un martor intr-un proces ( divort) fara ca acesta sa fie respins ... (vezi toată discuția)