avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum se poate modifica acordul notarial de exercitare a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum se poate modifica acordul notarial de exercitare a autorității părintești?

Buna ziua,
Se poate modifica custodia alternanta? Am divorțat anul trecut cu 2 copii, domiciliul copiilor este la mama dar ne-am înțeles ca ei sa stea o săptămână la mama și o săptămână la tata. Copii au in momentul de față 4, respectiv 5 ani. Prin ce mijloace se poate schimba hotararea, iar copii sa stea doar la mama iar tatăl sa aibă drept de vizitare .
Mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 12 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intai nu stim care e situatia actuala, de ce doriti schimbare, cum sunt copiii etc. In functie de asta se poate vedea cum se dovedesc si in functie de dovezi sanse. Totusi, un avocat nu va poate da estimari ori sanse, nu e realista o astfel de estimare si nici nu e deontologic intr-o tara unde jurisprudenta nu are o valoare concreta.
Divortul s-a făcut la notar, așa ne-am înțeles inițial cu pensie alimentara din partea tatălui.
Mă gândesc la schimbarea acestui aranjament pentru că îi văd pe copii destul de dezorientați, fetița (5.6 ani afirma că s-a saturat sa aibă 2 case). Pensia alimentară nu a mai platit-o de câteva luni ( personal nu mă deranjează lucrul acesta). Sunt destul de îngrijorată pentru că mi-au spus copii că au fost la mare și nu au avut scaune și au folosit direct centurile, spun că sunt certați mereu.

Dovezi clare nu am, doar din spusele copiilor, tocmai din acest motiv am cerut un sfat. Răbdare cu copii nu prea are, este destul de irascibil și ridică tonul la ei.
Manuela Rășină, administrator
Contactati un avocat care asta face, Dreptul familiei, nu de toate pentru toti. Analizati impreuna concret situatia, duceti copiii la o evaluare psihologica, vedeti daca e lunga adaptarea sau chiar le face rau si in functie de rezultat, incepeti cateva negocieri cu domnul.
Daca nu are rabdare, poate e de acord sa stea copiii de miercuri pana duminica in saptamanile lui sau, nu stiu, intai insa cercetati situatia, informati-va concret la un avocat sau mai multi, faceti dovezi privind situatia actuala, verificati si dv. cum e cu copiii, cum sunt ei de fapt si luati o decizie. Nu negociati fara asistenta, fie juridica, fie un mediator, ca sunt slabe sanse sa ajungeti undeva.
Pana in acest punct pare ca sunteti ingrijorata de copiii dv., lucru normal care nu se termina niciodata, indiferent cat timp stau la dv., la scoala sau la tata. Verificati daca starea dv. de spirit influenteaza cumva copiii, daca altceva ii influenteaza, poate e o saptamana sau o luna proasta, poate au obosit de lainceputul anului scolar si asta se vede. E important sa faceti schimbarea numai daca sunteti sigura ca e cea buna, sa nu ii schimbati apoi inapoi.
Va multumesc frumos.
Pai de ce sa va plateasca pensie alimentara daca ati convenit la locuinta alternanta? Ce daca nu au avut scaune de masina? V-ati separat de curand...tatal e singur acum cu copiii... La ce va asteptati? Va invata, se va obisnui...etc. Sau va sperie insasi aceasta perspectiva?
Ref scaune...cred ca mai curand va lua tatal o amenda...de la vreun politist zelos...ptr ca asa e legea, decat sa ajunga copiii dvoastra in vreun pericol. Mai mult decat atat, la 130m/h pe autostrada...daca Doamne Fereste...nu te salveaza nici scaun si nici centura!
Si inca ceva...relativ la fetita careia nu-i place in 2 case: cand ati consimtit voi, ca parinti adulti, a intrebat-o careva daca are vreo parere?
asaofi, utilizator

Alte discuții în legătură

Scaunul auto la copii anny2007us anny2007us Buna ziua, Sunt un pic confuza, in Noul Cod Rutier scrie ca este obligatoriu scaunul auto la copii cu varsta de pana la 3 ani, si totusi...copii cu o ... (vezi toată discuția)
Scaun auto copil peste 3 ani - obligatoriu sau nu? MashaD MashaD Buna ziua, am urmatoarea intrebare: pentru transportul cu masina a unui copil cu varsta de peste 3 ani este nevoie de folosirea scaunului auto special (sau ... (vezi toată discuția)
Transport copii NNorbert NNorbert Buna seara! Intrebarea mea este: cum pot transporta copilul de 4 ani in masina, fara sa fiu amendat, pe bancheta de spate cu cetura de siguranta? In ... (vezi toată discuția)