avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Depășire limită de viteză detectată cu radar ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Depășire limită de viteză detectată cu radar pistol. Aș putea câștiga contestația dacă am fost surprins în momentul efectuării unei depășiri?

Buna ziua, as avea o întrebare legată la ce mi sa întâmplat astăzi in timp ce efectuam o manevra de depasire a unui autoturism aflat in mers am fost oprit de un echipaj de poliție rutieră aducandu-mi la cunoștința ca am fost surprins de radar(pistol) in localitate cu viteza de 92kh/ora, i- am explicat agentului ca eram in depasire, dar inutil pentru mine:). Erau parcati pe sens opus la aproximativ 1km de unde sa întâmplat ,stăteau la panda pe un deal, linie discontinua , aveam și o remorca ușoară cuplata, și pentru a reveni la banda de mers am fost nevoit sa accelerez mai tare pentru a reuși sa m-a încadrez din nou pe sens, dar spre surprinderea mea băieții de la rutieră îmi monitorizau viteza :). Am mai pățit o asemenea experiența conducând o duba am depășit un autoturism și am primit pe vremea acea 300lei amenda și am contestat-o pe care am și câștigat-o . Întrebare ar fi dacă in ziua de azi as mai avea câștig dacă as contesta procesul verbal pe motiv ca am fost surprins de radar in momentul in care efectuam o depasire. Aștept o opinie de la cineva care a mai trăit o asemena experiența, s-au un mijloc de atacare, un articol ceva.Multumesc
Ultima modificare: Luni, 11 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: silviu_n , utilizator 21:56, 15 Decembrie 2017
Cosmin:) a scris:

. Întrebare ar fi dacă in ziua de azi as mai avea câștig dacă as contesta procesul verbal pe motiv ca am fost surprins de radar in momentul in care efectuam o depasire. Aștept o opinie de la cineva care a mai trăit o asemena experiența, s-au un mijloc de atacare, un articol ceva.Multumesc

Nu inteleg ce importanta are ca erati in depasire. Dimpotriva, chiar arata ca dvs. erati cel cu viteza cea mai mare posibila din peisaj. Daca ziceti ca v-a luat cam la 1 km,cred ca aveau trepied pentru pistol, la mina distanta de utilizare nu depaseste 100 m. Dar daca doriti sa depuneti plingere contraventionala, nimic nu va opreste, studiati OG2/2001 varianta actualizata si vedeti ce ar fi putut fi scris gresit in PV,fata de prevederile OG2. Exemple:
1. Descriere gresita a faptei :"Conducatorul auto X a circulat cu viteza Y, in locul..." Nu exista in codul rutier asa ceva, vreun articol care sa interzica circulatia cu o anumita viteza, ci doar fata de o anumita limita de viteza, pe acel sector de drum: 121 alin1 din HG 1391/2006 Vedeti daca asta e articolul scris in PV
2. Cereti prin urmare ca politia sa depuna la dosarul cauzei,confor art 121 alin 2 probe care sa ateste fapta comisa de dvs. ,autorizatia celui care a folosit pistolul radar, avizul metrologic anual al echipamentului scris in PV de contraventie, manualul tradus al aparatului cu pricinadeoarece sunt obligatorii pentru a demonstra acest lucru conform acelui articol, adica mijloacele tehnice sunt omologate si verificate anual,,manevrate de personal autorizat si folosite in conformitate cu manualul producatorului.
3. Cereti sa va demonstreze prin proba ce limita de viteza este cea incalcata, nu e suficient ce viteza ati avut.
Nu aveti vreo scuza legată de un articol de lege pentru faptul că ati depășit viteza legală fiind in depășire.
Daca contestati pe acest temei , nu aveti nici o sansa mai ales ca aveați cam mult fata de viteza legală.
Nu aveau trepied, erau intr-un wv golf, ei spun ca din mașina m-au înregistrat
Limita era 50km/ora
Ultima modificare: Duminică, 10 Decembrie 2017
Cosmin:), utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Probabil aveau o baza solida pe care statea sprijinit aparatul. Altfel, daca ar fi inregistrat "din mina" riscau prin tremuratul mainii sa nu prinda tinta. Oricum, tot ce am spus mai inainte ramine valabil.
Pentru o plangere redactata de dvs. , 20 lei taxa timbru si un martor care sa declare ca erati in depasire si autoturismul depasit va sicana in trafic marind viteza, puteti incerca solicitand inlocuirea masurii principale a amenzii cu cea a avertismentului. Daca va stiti "curat" la regimul circulatiei pe drumurile publice pe ultimii 5 ani (ori ca nu aveti multe abateri si de preferat niciuna la regimul legal de viteza) ,puteti solicita chiar dvs. in sprijinirea conduitei rutiere istoricul sanctiunilor la regimul circulatiei pe drumurile publice.

Alte discuții în legătură

Contestare pv radar gabrielcostache24 gabrielcostache24 M.a luat radarul cu 84 km/h unde limitarea de viteza era de 50 km/h ( așa mi-a spus polițistul ) dar eu nu am văzut nici un indicator pe sensul meu de mers ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala florinster florinster Buna ziua, am fost inregistrat ieri de aparatul radar(de tip nou), care se afla in miscare, in localitate, cu viteza de 99km/h pe restricitie de 70km/h. Am ... (vezi toată discuția)
Amenda danocs danocs Buna ziua Am luat o amenda pentru depasirea vitezei (75 km/h) pe Splaiul Unirii. In procesul verbal nu se specifica unde pe Splaiul Unirii, iar pe aceasta ... (vezi toată discuția)