Buna seara!Cu mulți ani în urmă, opt frați au rămas în urmă decesului părinților cu niste pământ și casa bătrânească.Aici a locuit toată viața unul dintre frați, care înainte de deces a lăsat casa. Părintească și partea sa de pământ la un străin.Acest străin nu s-a mulțumit doar cu atât și le-a tarat pe mătușile mele într-un proces lung și costisitor.Mama mea, una dintre mostenitori, a decedat acum câțiva ani.Dupa moartea ei, mătușa mea a făcut succesiunea fara să mă ia în calcul- nu știu cum o fi reușit.Tocmai de aceea, atunci când am vrut sa renunț cu act notarial la partea mamei, in favoarea acestei matusi, nu am reusit.Acum, aceasta mătușa,fiind foarte supărată că s-a cheltuit mult cu procesul, îmi spune că trebuie să plătesc și eu cheltuielile de judecată, fiind singura nepoata care nu am fost chemata la succesiune.Cum sa fac sa fie corect pentru toată lumea?Eu nu am beneficiat de nimic de pe aceste pamanturi, fiind in folosinta matusilor.Ba mai mult, renunt la el in favoarea lor, fara nici o pretetie de bani sau altceva.Dar mătușa mea nu și nu, spune ca trebuie sǎ particip și eu la cheltuieli, fiind singura nepoata care ar face asta, ceilalți nevrând să audă( deși au pretentie la mostenire).Ce părere aveți, cum s-ar rezolva o astfel de situație sa fie bine pentru toată lumea?
Buna seara,
Va sfatuiesc sa solicitati redezbaterea in instanta a succesiunilor (solicitati sa se constate ca actele de succesiune incheiate de matusa sunt nule intrucat nu v-a chemat la succesiune si solicitati sa fiti introdusa in randul mostenitorilor).
Dupa dezbaterea succesiunii solicitati cheltuielile de la matusa respectiva.
Oricum, inainte, luati legatura cu un avocat care sa va sprijine pentru ca nu inteleg cum s-a lasat ceva ce nu era dezbatut altcuiva (cum a lasat matusa decedata bunuri care nu-i apartineau nedezbatandu-se succesiunile)
Da, nu știu, e o situație foarte încâlcită.Din cate am înțeles succesiunea s-a făcut cu mult timp după moartea părinților lor(a bunicilor mei).In fine,
ideea e că nu vreau să mă cert cu nimeni, nu am nici o pretenție la aceasta mostenire, mama fiind foarte apropiată de surorile ei.Dar nici nu mi se pare corect că, după ce că nu am folosit personal acele pamanturi-fiind in folosinta acestor matusi,
după ce că nu s-a ținut cont de mine la succesiune, asta fiind încurcătura și greșeală lor, fiind un fapt care le-a încurcat atât la proces, cât și în momentul în care am vrut sa atest notarial că îi cedez uneia dintre matusi partea mea de mostenire ,si dupa ce ca nu am nici o pretentie asupra acestor pamanturi, pe care le las lor, sa mai trebuiască să plătesc și cheltuieli de judecata.Din punct de vedere legal, sunt obligata la așa ceva?Repet; sunt singura nepoata de care nu s-a ținut a cont la succesiune.Nu știu
a cum au reușit, dar e un fapt concret, observat de un notar, din actele respective, la care am fost tocmai pentru a-i lăsa mătușii drepturile mele.
Mai concret, pot face la notariat un act de renunțare la moștenirea din partea mamei daca nu am participat la succesiune? In cazul in care nu se poate, am vreo datorie față de cheltuielile de judecată, dpdv legal și moral?
buna seara,
Pai nu prea are sens sa renuntati la ceva ce nu aveti.
Nu platiti niciun ban si daca va mai agreseaza atunci amentati-ii ca ii dati in judecata ca sa va luati drepturile.
Revendicarea mostenirii
Hopy
Am \"rasfoit\" prin forum si nu am gasit raspuns problemei mele de aceea imi permit sa va mai cer un sfat.
Dupa moartea bunicului s-a impartit averea celor ... (vezi toată discuția)