Buna seara. Sunt executat pentru un dosar din care nu fac parte si in care nu am avut nicio calitate! Pe scurt: In data de 15.11 am primit un plic cu o somatie si cu un titlu executoriu de la ANAF (recuperarea cheltuielilor judiciare avansate de stat de la persoane rezidente). Tot atunci am mers la ANAF sa vad in ce baza au impus cele doua titluri executorii si un functionar mi-a eliberat pe baza unei cereri o copie a titlului executoriu (extras) trimis de Judecatoria Iasi. Din aceste documente am vazut care sunt partile si am mers la domiciliul reclamantei pentru a cere ajutor (aceasta mi-a dat hotararea judecatoareasca in baza careia au fost emise si titlurile executorii pentru a putea indica eroarea). Ulterior, in urmatoarea zi, am depus o cerere de indreptare eroare materiala la Judecatoria Iasi in care am specificat clar ce s-a intamplat si am subliniat faptul ca eu, chiar daca am acelasi nume cu paratul din dosarul respectiv, nu am facut parte din dosar si nu am avut nicio calitate in acesta (avem adrese diferite, cnp-uri diferite etc., date care se vad clar si in hotararea emisa de ei). Acum constat cu stupoare, ca cererea este respinsa de catre Judecatoria Iasi si, mai mult decat atat, incheierea e finala (dezinvestire). Ce ar trebui sa fac in aceasta situatie? Cererea e facuta ca la carte, aspectele au fost explicate si subliniate in documentele anexate, eroarea a fost indicata cu claritate si cu toate acestea sunt executat pentru un dosar din care nu am facut parte! Este un for superior la care ma pot adresa? Oricat de stupid ar suna, trebuie sa dau Judecatoria Iasi in judecata? Sau care ar fi solutia?! Multumesc mult!
@ stefan_agnis, cum a fost respinsa ca fiind cererea dvs, cum a fost motivata de judecator? Ma gandesc ca ati fi putut rezolva problema pe calea contestatiei la executare, dat fiind ca problema dvs tine de aceasta faza procesuala, si mai precis intemeiata pe inopozabilitatea titlului executoriu fata de o terta persoana (pentru ca de fapt in situatia asta sunteti).
Buna seara. Inca nu am primit motivarea judecatorului. M-am uitat pe portal si am vazut solutia care au dat-o. Maine ma duc cu actele la avocat oricum. Executarea am oprit-o. Am facut adresa catre ANAF si cei de la ANAF au sistat formele de executare pana cand primesc un raspuns definitiv de la Judecatoria Iasi. Acum sa vad motivatia judecatorului si sa imi spuna avocatul care sunt formele de atac...Oricum...absurda situatie!
Da, insa pana una alta, absurda sau neabsurda, este interesanta speta dvs si problema care se pune este cum poate fi rezolvata. Din punctul meu de vedere, si din ce ati povestit, rezolvarea nu se afla in art.442 si urm. din cod de procedura civila pentru ca ati spus ca in hotarare datele sunt corecte, ci problema este in partea de executare a hotararii, caz in care am apreciat ca ar fi incidente art.712 si urm din cod procedura civila, iar practica judiciara a retinut formulari de contestatii la executare pe o gama larga de temeiuri, intre care si urmarirea silita a altei persoane care nu a fost parte in proces, sau inopozabilitatea titlului executoriu asa cum am scris anterior, sau punerea in executare eronata, iar toate acestea au ca principiu temeiul relativitatii hotararii judecatoresti in procesul civil, hotarare care-si produce efectele numai fata de partile care au participat la judecata, de unde decurge si specificul contestatiei la executare de a putea fi folosita si de catre tertii vatamati (dvs), adica persoane straine de raportul juridic initial. Ar fi interesant sa stim cum s-a motivat si cum o veti rezolva in final. Seara buna!