avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Îl pot obliga pe tatăl biologic al copilului meu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Îl pot obliga pe tatăl biologic al copilului meu să-l recunoască? Sunt amenințată cu expertiză psihiatrică din acest motiv

Buna ziua!
In anul 2013 am dat nastere unui copil care a fost conceput in timpul casatoriei mele ,dar nu cu sotul meu ,ci cu altcineva.Copilul a fost recunoscut de sotul meu ca fiind al lui.Intre timp am divortat si l-am dat in judecata pe fostul sot pentru tagada paternitatii anul acesta.A reiesit normal dupa testul ADN ca nu este al lui.Intrebarea mea este ....acum pot sa-l dau in judecata pe adevaratul tata pentru a-si recunoaste copilul ,chiar daca eu am dorit la nastere ,ca tata, sa fie sotul meu de atunci?Copilul are acum 4 ani.
Ultima modificare: Luni, 11 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Aura Daniela , utilizator 09:06, 14 Decembrie 2017
Buna ziua, Da puteti.
Este chiar indicat sa faceti acest lucru. In caz contrar, copilul dvs. va avea trecuta o linie in dreptul „nume tata” din certificatul de nastere.
Tatal biologic ma ameninta ca va spune ca sunt mama denaturata....ca desi stiam ca fostul sot nu este tatal l-am lasat sa-l declare el.Ca l-am pacalit si ca acum doresc sa obtin de la el pensie de intretinere.Este adevarat....am stiut de la bun inceput ca tatal copilului nu este fostul meu sot.....si cu toate asta am fost de acord sa-l treaca pe numele lui.
Dar acum dupa ce am divortat vreau sa-l trec in acte pe adevaratul tata.Acesta ma ameninta ca imi va lua copilul pentru ca ma va declara mama denaturata si va cere expertize psihiatrice pentru mine.
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Amenințările sunt niște aiureli. Nici sa fi vrut, nu aveați de ales, pt un copil născut în căsătorie, e prezumat ca tatal e soțul mamei sale. Asa ca, după lege, oricum îl trecea pe soțul dvs în certificat. Apoi, urmează tagada de paternitate, ceea ce ati fi făcut.
Tot o aiureala e și amenințarea ca va ia copilul.
Pe de alta parte, nu știu dacă e bine sa va încurcați cu un astfel de specimen care e revoltat ca trebuie sa plătească pensie. O sa va pună tot felul de piedici când o sa aveți nevoie de acordul lui.
Considerati-l donator și treceți peste. Pe viitor, poate găsiți un tatic și pt copilaș.
Multumesc frumos!
Puteti sa-l chemati in judecata pe tatal biologic al copilului dar trebuie sa va ganditi bine la consecinte. Va trebui sa-i cereti acordul de fiecare data cand veti dori sa plecati cu copilul din tara, cand vreti sa inscrieti copilul la scoala, etc.

Alte discuții în legătură

Despre paternitate Calin2130 Calin2130 Buna ziua.Speta este in felul urmator: Femeia are o relatie amoroasa si ramane insarcinata cu respectivul,dar afla dupa ce nu mai sunt impreuna.Copilul este ... (vezi toată discuția)
Copil MargaE MargaE Dacă tatăl biologic cere sa se treacă copilu pe numele lui se poate fără voia mamei asta după ce eu deja am trecut copilul pe numele sotului actual k pe ... (vezi toată discuția)
Drepturi parintesti cristinasee cristinasee buna seara am un copil de 5 ani .in timpul in care am nascut eram casatorita; iar sotul a devenit tatal copilului i certificat chiar daca nu era el tatal.ce ... (vezi toată discuția)