avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drepturi parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drepturi parintesti

buna seara am un copil de 5 ani .in timpul in care am nascut eram casatorita; iar sotul a devenit tatal copilului i certificat chiar daca nu era el tatal.ce trebuie sa fac ca sa am tutela totala asupra copilului si sa il trec pe numele meu de fata. si sa nu am nevoie de acordul lui in a intocmi dosarul pentru certificatul de handicap al copilului sau de a face tratament sau terapie pentu copil.multumesc
p.s tatal biologic ma parasit cand copilul avea 9 luni si nu a mai luat legatura cu mine si nu stiu nimic de el.
Ultima modificare: Joi, 29 Noiembrie 2018
cristinasee, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 21:54, 29 Noiembrie 2018
Acțiunea in tăgada paternității, și indicat ar fi sa va reprezinte un avocat care sa formuleze toate petitele cererii , ca sa nu întâmpinați probleme ulterior
Buna seara,
Va trebui sa va adresati instantei printr-o actiune in contestatia paternitatii.
Se poate stabili prin ADN ca nu acea persoana este tatal minorului si atunci va fi sters din certificatul de nastere.
Va fi linie la tata si veti fi singura persoana care exercita autoritatea parinteasca.
Acțiune in tăgada paternității este calea de urmat
După cum corect a subliniat doamna avocat, demersul pe care trebuie să-l întreprindeți se explicitează printr-o acțiune în tăgada paternității pentru a răsturna prezumția că tatăl minorului este soțul.
În cadrul procesului, veti putea cere inclusiv expertiza medico legala ADN.
Buna seara,
Scuze, acum am vazut ca am scris contestarea paternitatii in loc de tagada paternitatii.
CORECT! Tagada paternitatii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problemă certificat de naștere: concubina nu a terminat divorțul, prin urmare copilul nostru e pe numele fostului ei soț. care sunt pașii pentru a-l trece pe numele meu? Daniel3232 Daniel3232 Buna seara. Am si eu o problema grava. De 1 an si jumatate iubita mea se afla in divort cu sotul ei. Ei au fost despartiti de mai mult timp. Intre timp noi am ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui tatalui in certificat andrada alexandra andrada alexandra buna ziua.vreau si eu sa stiu de ce acte am nevoie pt a-mi schimba numele tatalui in certificatul de nastere.sunt majora si am facut un test ADN la cererea ... (vezi toată discuția)
Buna seara am fost casatorita si ne-am despartit acum 6 ani eu ... Alysa Alexandra Alysa Alexandra Buna seara am fost casatorita si ne-am despartit acum 6 ani eu am cunoscut pe cineva si avem o fetita impreuna care este trecuta pe numele fostului sot trebuie ... (vezi toată discuția)