avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Termen legal de raspuns
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Termen legal de raspuns

Buna ziua.
Am depus o cerere de emitere a unui Certificat de Urbanism pentru construirea unei locuinte, dar desi termenul legal de raspuns de 30 zile a expirat in urma cu 3 saptamani, nu am primit inca raspuns, nici macar nu s-a elaborat certificatul, cu atat mai putin sa fie trimis spre aprobare.
Ce se poate face in acest caz?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mdhritcu , utilizator 10:17, 14 Decembrie 2017
In situatia in care autoritatea sau institutia publica nu respecta termenul de 30 de zile, solicitantul va putea sesiza instanta de judecata, respectiv obligarea autoritatii la solutionarea petitiei.
Potrivit art. 15 din O.G. 27/2002, nerespectarea termenului de 30 de zile constituie abatare disciplinara si se sanctioneaza in conformitate cu dispozitiile Legii 188/1999 privind statutul functionarilor publici sau, dupa caz, in coformitate cu legislatia muncii.
Multumesc frumos pt raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

raspunsul autoritatii la o plingere ionelbonda ionelbonda Vreau sa stiu daca Politia este obligata sa precizeze, in raspunsul dat la o reclamatie, articolul si legea in virtutea carora a luat, sau nu a luat, ... (vezi toată discuția)
Reclamatie la primarie ion.escu ion.escu Va salut! Am depus la primarie o cerere la registratura, am numar de inregistrare. Care este perioada de timp dupa care legal trebuie sa primesc raspuns, de ... (vezi toată discuția)
Nerăspuns la petiție hd76avr hd76avr Bună ziua! Ordonanţa Guvernului nr. 27/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor. reglementează un timp de 30 de zile pentru ... (vezi toată discuția)