avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Nerăspuns la petiție
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Nerăspuns la petiție

Bună ziua!
Ordonanţa Guvernului nr. 27/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor. reglementează un timp de 30 de zile pentru răspuns (45 de zile în cazuri speciale).
În cazul în care o instituție a Statului nu a răspuns în niciun fel la o petiție înregistrată legal la registratura instituției, cu nr de înregistrare, am două întrebări:
1- există o repercursiune legală pentru nerespectarea acestei legi? Dacă da, vă rog să mi-o indicați
2- într-o astfel de situație, cel care a inaintat o petiție la care nu a primit răspuns, poate să dea în judecată instituția respectivă și, eventual, să ceară daune?
Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Joi, 21 Iunie 2018
hd76avr, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:37, 21 Iunie 2018
Buna ziua,
1. Da. Gasiti reglementarile in Legea Contenciosului administrativ
2.Da, poate
Multumesc!
Este vorba de prevederi din Legea nr. 544/ 2004 privind contenciosul administraticv (o gasiti pe internet).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
OG 27/2002
art.15
Constituie abatere disciplinara și se sancționează potrivit prevederilor Legii nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici sau, după caz, potrivit legislației muncii urmatoarele fapte:
a) nerespectarea termenelor de solutionare a petitiilor, prevăzute în prezenta ordonanță;
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare autorizatie geo-vem geo-vem Am solicitat o autorizatie de la o institutie de nivel central,#-omentionez că legea pentru respectiva autorizatie nu prevede un termen strict de ... (vezi toată discuția)
Reclamatie la primarie ion.escu ion.escu Va salut! Am depus la primarie o cerere la registratura, am numar de inregistrare. Care este perioada de timp dupa care legal trebuie sa primesc raspuns, de ... (vezi toată discuția)
raspunsul autoritatii la o plingere ionelbonda ionelbonda Vreau sa stiu daca Politia este obligata sa precizeze, in raspunsul dat la o reclamatie, articolul si legea in virtutea carora a luat, sau nu a luat, ... (vezi toată discuția)