Am solicitat o autorizatie de la o institutie de nivel central,#-omentionez că legea pentru respectiva autorizatie nu prevede un termen strict de eliberare.
Autoritatea centrala a binevoit sa-mi raspunda dupa mai bine de 4 luni,si atunci raspunsul a venit ca fiind negativ.
Ma-m adresat lor s-a constate ca au depasit termenul legal(conf. og 27/2003) de 30 de zile si sa-mi emita respectiva autoriztie.
Am primit un raspuns dar fara sa aiba vreo legatura cu og 27/2003.
Ma pot adresa instantei?
Sanctiunile prevazute de OG nr. 27/ 2002 sunt mentionate la
ART. 15 Constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit prevederilor Legii nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici sau, dupa caz, potrivit legislatiei muncii urmatoarele fapte:
a) nerespectarea termenelor de solutionare a petitiilor, prevazute în prezenta ordonanta;
b) interventiile sau staruintele pentru rezolvarea unor petitii în afara cadrului legal;
c) primirea direct de la petitionar a unei petitii, în vederea rezolvarii, fara sa fie înregistrata si fara sa fie repartizata de seful compartimentului de specialitate.
Actul normativ respectiv nu prevede posibilitatea de a va adresa instantei de judecata.
Ar trebui sa studiati cu atentie legea conform careia ati solicitat autorizatia respectiva, sa vedeti ce posibilitati aveti pentru a deschide o actiune in instanta (poate in contencios administrativ, conform prevederilor Legii nr. 544/ 2004.
Este in vigoare o lege privind autorizarea tacita nr.486/ 2003. Vedeti daca actiunea dvs. se incadreaza in procedura prevazuta in aceasta lege.