avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cerere valoare redusa
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cerere valoare redusa

O firma are de platit catre alta firma din luna iunie 2014 o suma de bani ( 12000 lei) ; firma debitoare a recunoscut debitul in dec 2014 prin confirmarea extrasului de cont ( formular OMFP ); abia in luna august 2017 firma debitoare plateste partial suma de 3000 lei; pentru diferenta de 9000 lei se poate introduce cerere de valoare redusa la instanta?poate debitorul sa mai invoce prescriptia atata timp cat in luna aug 2017 a facut o plata partiala?
Cel mai recent răspuns: ContSters454516 , utilizator 16:17, 16 Ianuarie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
cursul prescriptiei a fost intrerurupt? iunie 2014 si pana la plata din aug 2017 sunt mai mult de 3 ani de zile?se aplica prevederile art 2538 din NCC si incepe o noua perioada de prescriptie?nu este clar daca cursul prescriptie a fost intrerupt deoarece plata s-a facut dupa perioada de prescriptie?deci in acest caz se mai poate face cerere de valoare redusa pt diferenta de 9000 lei?
~ Conținut șters la cerere ~
multumesc pentru raspuns
cu stima
Debitorul poate invoca oricand prescriptia, insa ramane de vazut in ce masura poate fi dovedita creanta, cat si recunoasterea debitorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere datorii cristian7002 cristian7002 Buna ziua, Va cer ajutorul si sfatul in următoarea problema: Am un debitor pe societate care are sa-mi dea bani din 2008 iar pe data de 29.04.2010 am depus ... (vezi toată discuția)
Dobânzi aplicate unui credit dat in executare Pisicat1182 Pisicat1182 Buna seara, îi rog pe cei cu cunoștințe in domeniul juridic sa ma ajute cu un sfat. In anul 2013 am obținut de la Garanti Bank un card de cumpărături in ... (vezi toată discuția)
O situatie cu un furnizor de prestari servicii, ... nikson nikson Buna ziua, am si eu o situatie cu un furnizor de prestari servicii, respectiv SALUBRIS SA, care se ocupa de ridicatul gunoiului de la cateva puncte de lucru, ... (vezi toată discuția)