Buna ziua, am si eu o situatie cu un furnizor de prestari servicii, respectiv SALUBRIS SA, care se ocupa de ridicatul gunoiului de la cateva puncte de lucru, acest furnizor ne-a facturat eronat in anul 2015-2016-2017 incarcand facturile cu actiuni de ridicare a gunoiului la puncte de lucru care au fost inchise. Am clarificat si adus dovezi in 2018 ca sa regleze fisa, mentionand ca o sa o regleze. Nu am verificat la momentul respectiv si nu au reglat-o. Acum s-a strans un sold de peste 3000 de lei. Dintre care 1300 lei suma prescrisa. S-a realizat o plata de 700 de lei in contul bancare cu dewteliul de sume restante, mentionandu-le sa fie achitate cele mai recente facturi cu sold, nu cele mai vechi deoarece noi le consideram prescrise. Ei au revenit cu raspunsul ca
" Dorim sa va aminitim ca in cazul de fata ( conform art 2537 NCPC ) nu intervine prescriptia deoarece :
- facturile emise de societatea noastra au fost recunoscute si achitate partial
- toate facturile emise poarta si debitul restant pe care firma dumneavoastra il inregistra
- au fost emise somatii de plata pe parcursul derularii contractului
- serviciul a fost prestat "
Noi am primit o singura somatie de plata luna trecuta.
Este posibila sa nu se prescrie sumele sau sa se extinda, noi neexercitand un act voluntar de recunoastere a soldului?