avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 263 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general O situatie cu un furnizor de prestari servicii, ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

O situatie cu un furnizor de prestari servicii, ...

Buna ziua, am si eu o situatie cu un furnizor de prestari servicii, respectiv SALUBRIS SA, care se ocupa de ridicatul gunoiului de la cateva puncte de lucru, acest furnizor ne-a facturat eronat in anul 2015-2016-2017 incarcand facturile cu actiuni de ridicare a gunoiului la puncte de lucru care au fost inchise. Am clarificat si adus dovezi in 2018 ca sa regleze fisa, mentionand ca o sa o regleze. Nu am verificat la momentul respectiv si nu au reglat-o. Acum s-a strans un sold de peste 3000 de lei. Dintre care 1300 lei suma prescrisa. S-a realizat o plata de 700 de lei in contul bancare cu dewteliul de sume restante, mentionandu-le sa fie achitate cele mai recente facturi cu sold, nu cele mai vechi deoarece noi le consideram prescrise. Ei au revenit cu raspunsul ca
" Dorim sa va aminitim ca in cazul de fata ( conform art 2537 NCPC ) nu intervine prescriptia deoarece :
- facturile emise de societatea noastra au fost recunoscute si achitate partial
- toate facturile emise poarta si debitul restant pe care firma dumneavoastra il inregistra
- au fost emise somatii de plata pe parcursul derularii contractului
- serviciul a fost prestat "
Noi am primit o singura somatie de plata luna trecuta.

Este posibila sa nu se prescrie sumele sau sa se extinda, noi neexercitand un act voluntar de recunoastere a soldului?
Ultima modificare: Luni, 9 Ianuarie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: nikson , utilizator 13:51, 10 Ianuarie 2023
Buna ziua,
Prin plata voluntara, prescriptia este intrerupta, se aprecieaza ca este recunoscuta datoria.
si prin ce moduri s-ar putea recunoaste datoria? va multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrerupere prescriptie fannatura fannatura Am urmatorul caz: am facturi emise catre un fost client pe data de 20.06.2008, termenul de plata inscris pe facturi 30 de zile, deci 20.07.2008. Am sold ... (vezi toată discuția)
Prescriptie facturi utilitati pricopem pricopem buna ziua! as dori sa aflu de la dvs. o informatie in ce priveste prescriptia unor facturi la utilitati. in acest moment sa spunem ca facturile neplatite ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedez daca am fost dat in judecata pt restante la intretinere? enedaniel1 enedaniel1 Ce trebuie sa fac daca am fost dat in judecata de asociatia de locatari?sa fac intampinare? Am vreo sansa sa scap macar de cheltuielile de judecata ,de ... (vezi toată discuția)