avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recuperare bani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recuperare bani

buna ziua
Mama a decedat in urma cu 6 saptamani .Ca urmare a unei hotararii judecatoresti primea daune de judecata ,lunar ,prin casa de pensii ,deoarece cel care a pierdut procesul este pensionar .CE TREBUIE SA FAC CA SA PRIMESC EU SI FRATELE MEU CA MOSTENITORI aceasta suma .
Mentionez ca inca nu am facut succesiunea
multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters77883 , utilizator 14:46, 13 Octombrie 2009
Nu cred ca puteti sa primiti suma respectiva, fiind o creanta intuituu personae (personala) a mamei Dvs. si nu cred ca se transmite mostenitorilor.
Nu puteti sa primiti drepturile de pensie ale mamei dvs. decedate.
Potrivit art. 91, alin. (1), lit. a) din Legea nr.19/2000, plata pensiei inceteaza incepand cu luna urmatoare celei in care beneficiarul a decedat.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
buna ziua
nu este pensie ,mama a castigat un proces si a primit daune de judecata ,care sa stabilit sa fie date lunar ,cel care trebuie sa plateasca fiind pensionar.
o zi buna
Am inteles, mama dvs. primea, lunar, bani de la un beneficiar de pensie, in temeiul unui titlu executoriu.
Teoretic, plata ar trebui sa se suspende, pana veti duce la casa de pensii certificatul de mostenitor. Practic, casa de pensii va continua sa trimita banii, bani care se vor intoarce la casa de pensii ca neincasati intrucat nu mai are cine sa semneze de primirea lor.
Sau are cine? B-)

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Ultima modificare: Marți, 13 Octombrie 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Am inteles, ca sunt daune, dar am impresia ca si daunele sunt intuituu personae.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de deces si pensia din luna decesului mihacion mihacion Buna ziua, Matusa mea (sora bunici mele) a decedat recent. Era la acea data pensionara si noi ne-am ocupat deingrijirea ei in ultimi doi ani precum si de ... (vezi toată discuția)
Drepturi pensie masi masi Tata a dat in judecata casa de pensii si a obtinut o hotarare definitiva prin care casa de pensii e obligata sa-i recalculeze pensia.dupa ce a aparut hotararea ... (vezi toată discuția)
Drepturi de pensie neincasate de pensionarul decedat stana cristina stana cristina Tatalui meu i s- a intocmit dosarul de pensionare,din motive medicale,in data de 01.09.2009 , intreband la Casa de Pensii ce s -a intamplat cu dosarul lui ni ... (vezi toată discuția)