buna ziua
Mama a decedat in urma cu 6 saptamani .Ca urmare a unei hotararii judecatoresti primea daune de judecata ,lunar ,prin casa de pensii ,deoarece cel care a pierdut procesul este pensionar .CE TREBUIE SA FAC CA SA PRIMESC EU SI FRATELE MEU CA MOSTENITORI aceasta suma .
Mentionez ca inca nu am facut succesiunea
multumesc
Nu puteti sa primiti drepturile de pensie ale mamei dvs. decedate.
Potrivit art. 91, alin. (1), lit. a) din Legea nr.19/2000, plata pensiei inceteaza incepand cu luna urmatoare celei in care beneficiarul a decedat.
buna ziua
nu este pensie ,mama a castigat un proces si a primit daune de judecata ,care sa stabilit sa fie date lunar ,cel care trebuie sa plateasca fiind pensionar.
o zi buna
Am inteles, mama dvs. primea, lunar, bani de la un beneficiar de pensie, in temeiul unui titlu executoriu.
Teoretic, plata ar trebui sa se suspende, pana veti duce la casa de pensii certificatul de mostenitor. Practic, casa de pensii va continua sa trimita banii, bani care se vor intoarce la casa de pensii ca neincasati intrucat nu mai are cine sa semneze de primirea lor.
Sau are cine? B-)
Drepturi pensie
masi
Tata a dat in judecata casa de pensii si a obtinut o hotarare definitiva prin care casa de pensii e obligata sa-i recalculeze pensia.dupa ce a aparut hotararea ... (vezi toată discuția)