avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Stat asociație de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Stat asociație de proprietari

Buna ziua. Cum pot să mă retrag, legal, din asociația de proprietari? Menționez, că asociația este constituită doar pe o scara de bloc și nu exista cheltuieli comune. Va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 08:57, 13 Decembrie 2017
Dupa cum ati inteles sa incheiati acord de asociere cu asociatia de proprietari,aveti dreptul sa va si retrageti din asociatia de proprietari
Atentie insa ,retragerea din asociatie nu va confera drepturi privilegiate sau sporite ,dar va revin aceleasi obligatii ca restul membrilor proprietari

Dupa cum ati inteles sa incheiati acord de asociere cu asociatia de proprietari,aveti dreptul sa va si retrageti din asociatia de proprietari
Atentie insa ,retragerea din asociatie nu va confera drepturi privilegiate sau sporite ,dar va revin aceleasi obligatii ca restul membrilor proprietari

Dar mai sunt obligata sa plătesc fond de rulment?
Pentru raspuns la obiect este de preferat ca din topicul initial sa precizati concret interesul dv
Initial ati precizat v-ati exprimat interesul pentru retragerea din asociatia de proprietari fara a justifica motivul
In raspunsul meu initial am precizat concret
va revin aceleasi obligatii ca restul membrilor proprietari

Constituirea fondului de rulment reprezinta o obligatie prevazuta de dispozitia in vigoare ,
respectiv reprezinta o obligatie legala care revine tuturor proprietarilor-indiferent daca acestia sunt sau nu membrii proprietari
HG nr 1588/2007
Art. 24. - (1) In scopul asigurării fondurilor necesare pentru plăţi curente, asociaţia de proprietari stabileşte cuantumul şi cota de participare a proprietarilor la constituirea fondului de rulment. De regulă, fondul de rulment se dimensionează astfel încât să poată acoperi cheltuielile curente ale condominiului la nivelul unei luni calendaristice. Stabilirea cuantumului se face prin echivalare cu suma care a fost necesară pentru acoperirea cheltuielilor lunare înregistrate de asociaţia de proprietari în anul expirat, la nivelul lunii cu cheltuielile cele mai mari, majorate cu rata inflaţiei, iar în cazurile asociaţiilor de proprietari nou-înfiinţate, prin constatarea şi însuşirea experienţei în domeniu a unor asociaţii de proprietari echivalente ca mărime.
(2) Fondul de rulment se constituie prin plata anticipată a cotei ce revine fiecărui proprietar, potrivit hotărârii adunării generale a asociaţiei de proprietari, iar reîntregirea fondului de rulment se face lunar, prin plata sumelor afişate pe lista de plată. Pentru încasarea fondului de rulment, casierul asociaţiei de proprietari eliberează chitanţă personalizată separată.
(3) In situaţiile în care, prin contractul de închiriere încheiat cu proprietarul, chiriaşul se obligă să participe la plata cheltuielilor curente ale condominiului în care locuieşte, acesta va participa şi la formarea fondului de rulment.
(4) Fondul de rulment încasat se poate restitui în situaţiile de schimbare a domiciliului sau a dreptului de proprietate, dacă prin actele de transmitere a dreptului de proprietate sau a folosinţei locuinţei nu se stipulează altfel, precum şi în situaţiile în care cheltuielile lunare scad conform deciziei comitetului executiv, la cererea proprietarului.
Veti plati tot ce ati platit si pana acum,doar ca nu mai aveti dreptul sa fiti ales in comitet,nu aveti dreptul sa propuneti ceva...deci nu rezolvati nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond rulment pt chirii anl irimiadana irimiadana cand am inchiriat prin ANL o locuinta, mi s a oprit un fond de rulemnt. ulterior am cumparat apartamentul,dar fondul nu mi l au restituit. cand am solicitat ... (vezi toată discuția)
Retragerea unui proprietar din asociatie Cristina Crisan Cristina Crisan Buna ziua, As dori sa intreb daca este posibil ca un membru din asociatie poate sa se retraga de buna voie din asociatie ?Daca se retrage,mai este obligat ca ... (vezi toată discuția)
Retragere din asociatie ContSters266169 ContSters266169 locuiesc intr-un bloc cu un singur etaj.suntem 4 apartam.pe scara,nu avem subsol,avem incheiate contracte cu fiecare furnizor:apa si canal,gunoi.nu suntem ... (vezi toată discuția)