avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul familiei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul familiei

Buna ziua!As avea si eu o intrebare.Noi suntem 4 frati.Tata a decedat cu 4 ani in urma,iar decurand si mama!Fratele mai mare care a stat dintotdeauna in apartament nu doerste sa ne lase pe nuciunul din noi sa intram in apartament pentru a putea lua cele necesare parastasului pe care urmeaza sa-l facem!Ce este de facut?
multumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 16:30, 13 Octombrie 2009
Ca mostenitori aveti toti 4 drepturi acolo, insa trebuie sa deschideti susccesiunea dupa ambii parinti .Daca aveti bani mergeti la notariat si deschideti succesiunea daca nu, mergeti la instanta de judecata......doar ca acolo va dura mai mult.
Ultima modificare: Marți, 13 Octombrie 2009
Crissa C, Consilier juridic
Succesiunea a fost deschisa , deja , prin decesul autorului(autorilor).
Erezilor nu le ramane decat sa se adreseze fie notariatului , in vederea dezbaterii succesiunii , si, evantual,a iesirii din indiviune.
In caz de disensiuni ,acestia pot , la fel de bine , sa uzeze de procedura contencioasa , adresandu-se judecatoriei in a carei raza teritoriala s-a regasit ultimul domiciliu al defunctului.

Cat despre atitudinea abuziva a fratelui , care nu permite utilizarea bunului comun , puteti sesiza politia, si , ulterior , instanta de judecata.
Ultima modificare: Marți, 13 Octombrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere mostenire LUMITM LUMITM Ar trebui sa deschidem succesiunea in urma decesului bunicii mele, suntem 5 mostenitori dintre care 4 doresc deschiderea succesiunii iar unul dintre cei cinci ... (vezi toată discuția)
Urmaș la apartament Rihard Rihard Părinții mei au decedat în 2016 ,fratele meu este decedat în 2014 fosta mea cumnată a pus măna pe actul apartamentului și nu vrea să mi l de-a. Eu nu ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu testament si mostenitori rezervatari Statescu Statescu Buna ziua! Tatal, decedat mai demult. Mama, decedata de aproape un an. Au avut un baiat si o fata, care la randul lor au cate 2 copii, fiecare. Fata are de ... (vezi toată discuția)