avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Decesul unicului custode al unui minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Decesul unicului custode al unui minor

Buna ziua,

Puteti sa imi spuneti, va rog, care este procedura pentru custodia UNICA in cazul decesului custodelui minorului, celalalt parinte ramanand in viata?

Am avut recent un accident de masina din care am scapat cu viata si as vrea sa stiu care ar fi fost sorta copilului.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: angeo2014 , utilizator 10:55, 13 Decembrie 2017
Buna seara,
Pai daca decedeaza un parinte al unui minor celalalt parinte il creste in continuare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cazul decesului unuia dintre părinți, celalalt părinte preia automat,in virtutea legii, exercitarea autorității tutelare.

Legea nu interzice ci chiar permite ca - in ipoteza in care ambii parinti decedeaza - acestia sa poate dispuna in grija cui să rămână minorul.
Multumesc, d-na avocat! Va rog sa-mi spuneti daca pot face si ce valoare juridica are un testament prin care sa-mi exprim dorinta ca in cazul decesului meu, minorul sa ramana in grija mamei mele - cu sau fara exercitarea autoritatii tutelare - chiar si daca tatal ramane in viata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minor, cine il poate ingriji si creste? Gracielle Gracielle Buna ziua! In cazul unui copil minor recunoscut de catre tata, care locuieste cu ambii parinti, DAR parintii sunt necasatoriti, daca unul din parinti ajunge ... (vezi toată discuția)
Testament coiciu coiciu ma intereseaza daca se poate face un testament in urmatoarea situatie: in cazul in care eu si sotul meu decedam in acelasi timp (gen accident) vrem ca de ... (vezi toată discuția)
Obligațiile tatălui fata de un copil din afara casatoriei Eliana27 Eliana27 Buna seara! Sunt mama unui băiețel de 8 ani, rezultat dintr-o relație de 12 ani cu un bărbat însurat. Recent, ne-am despărțit, iar familia lui îi ... (vezi toată discuția)