avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire succesiune

Dupa decesul matusii mele suntem 4 mostenitori. Notarul a obtinut extrase de cont de la bancile unde matusa avea conturi in vederea emiterii certificatului de mostenitor. Cum se va opera certificatul si cum vor ajunge banii in contul fiecarui mostenitor avand in vedere ca din cei 4 numai 2 se afla in localitatea respectiva. Mai trebuie intocmite sau nu alte procuri pentru impartirea si virarea banilor in contul personal...???
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:27, 13 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Banii nu ajung automat in cont.
Dupa ce vi se elibereaza de catre notar certificatul de mostenitor, va prezentati cu acesta, toti si personal, la sediul bancii respective, in vederea eliberarii partii din bani care se cuvine fiecaruia, fie in numarar, fie prin virament bancar (urmeaza sa stabiliti acest aspect cu cei de la banca).
Daca unii dintre mostenitori nu pot veni, printr-o procura, vor imputernici pe un alt mostenitor, sau alta persoana sa le ridice partea din bani, reprezentand cota mostenita.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Decembrie 2017
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Banca nu elibereaza bani mosteniti fara prezenta tuturor mostenitorilor mihizzle@gmail.com mihizzle@gmail.com Dupa un deces in familie, am facut toate demersurile necesare prin notar si a primit fiecare mostenitor certificatele succesorale/de mostenitor. Defunctul avea ... (vezi toată discuția)
Raspunsul notarului todirasc todirasc Ca sa aflam conturile tatalui nostru care a decedat , de la banci(daca are ori nu conturi ) a trebuit sa mergem la un notar. Aici am platit o taxa si ni s-a ... (vezi toată discuția)
Informatii bancare in calitate de mostenitor legal 20Bogdan 20Bogdan Buna ziua . Inainte de a face succesiunea la notar am fost personal la mai mute banci si am depus cereri pe care le-am primit de la notar inclusiv notarul ... (vezi toată discuția)