avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Degradare apartament urmare a infiltratiilor de la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Degradare apartament urmare a infiltratiilor de la terasa blocului

Apartamentul meu a suferit degradari importante datorate intarzierii reparatiei terasei blocului. Enumar: igrasie, bucati de tencuiala cazute, miros, etc.
Eu consider ca sunt in drept pentru a solicita reparatii da catre asociatia de proprietari, in primul rand. In al doilea rand degradarile existente in apartament si holul blocului fac imposibila folosirea de catre mine a spatiului.

Intrebarea 1: Credeti ca sunt indreptatit in cerintele mele?
Intrebarea 2: De ce as avea nevoie si ce pasi ar trebui de facut pentru a-mi putea legal obtine concretizarea celor doua cerinte.

Cel mai recent răspuns: alexberi , utilizator 11:08, 19 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atat timp cat urmare nefinalizarii lucrarii de hidroizolatie imobil ati suferit prejudicii la bunul imobil proprietate personala,sunteti indreptatit sa solicitati acoperirea acestora d ecatre asociatia d eproprietari
Va revine obligatia sa probati prejudiciile,respoectiv sa realizati expertiza tehnica a apartamentului
Chiar daca obtineti o expertiza favorabila,nu aveti garantia ca asociatia de proprietari ca enitate detine fondurile sa acopere eventualul prejudiciu care ar putea ficonstatat in expertiza tehnica
Analizati cu responsabilitate situatia,avantajele si dezavantajele pentru a nu va angrena intr-o procedura care implica sursa finanaciara dar care in final sa nu o puteti recupera de la asociatia de proprietari
Constientizati ca raportul juridic de executare hidroizolatie imobil este incheiat intre asociatie si executant
Daca obtineti in instanta hotarare favorabila prin care asociatia sa va acopere c/v prejudiciu,
suma respectiva v-a trebui recuperata de la restul proprietarilor care vor fi sau nu de acord
acest răspuns util
trebuie sa faceti dovada ca de-a lungul timpului ati sesizat comitetului aceste aspecte. Faceti o adresa actualului comitet si le cereti sa vina sa vada starea apartamentului. Totusi, inteleg ca apartamentul este nelocuit in acest moment. Alta era situatia in care sanatatea familiei era afectata de aceasta stare de degradare a apartamentului.
Pentru a evita astfel de situatii se recomanda asigurarea apartamentului. Aici lupta e a asiguratorului, nu a dumneavostra.
Ultima modificare: Joi, 14 Decembrie 2017
Dr.Virgil Dan Amza, Evaluator
acest răspuns util
Dr.Virgil Dan Amza a scris:

Aici lupta e a asiguratorului, nu a dumneavostra.

Sunt dese cazurile in care proprietarii detin incheiate asigurari facultative care includ clauze sporite ,pentru care insa asiguratorii in multe cazuri eludeaza legea si nu incheie dosar de dauna,urmand ca proprietarul asigurat suplimentar c/v asigurare facultativa sa suporte si c/v prejudicii generate de inundatie,evenimente generate de instalatia electrica,etc
Situatia e de prin 2010, cand asociatia de proprietari de atunci pretindea ca doar cei de la ultimul etaj sa repare terasa. A urmat sesizare la politia locala urmare a careia si-au schimbat parerea insa reparatia s-a facut abia in 2016, dupa ce s-a infiintat asociatia de proprietari dupa noua lege, intre timp degradanduse intreg ultimul etaj, atat spatiile comune cat si cele ale mele.
De fapt eu nu pot folosi apartamentul de la ultimul etaj incepand din anul 2010. Ca sa nu mai spun ca nu exista nici lumina pe scara de serviciu, singurul mod de ajunge la ultimul etaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune in urma infiltratiilor din acoperis Almaris Almaris Conform legii, daca se face o reparatie la partile comune si nu se poate realiza acest lucru decat prin spargerea unui perete etc, comitetul executiv trebuie ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma ,va rog cu un raspuns reparare izolatie acoperis!!! Crinellene Crinellene Buna ziua. Numele meu este Crina si locuiesc la etajul 10 ,intr-un bloc construit in anul 1972. De la constructia acestui bloc,liftul nu a mai fost schimbat ... (vezi toată discuția)
Apartament inundat Clarissa24 Clarissa24 Următoarea situație : stau la etajul 4 intr-un bloc din cartierul Dr taberei . De anul trecut din August îmi ploua in casa . Am făcut nenumărate cereri la ... (vezi toată discuția)