avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apartament inundat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apartament inundat

Următoarea situație : stau la etajul 4 intr-un bloc din cartierul Dr taberei . De anul trecut din August îmi ploua in casa . Am făcut nenumărate cereri la director , din păcate fără succes . Acum mi se spune ca fonduri sunt dar trebuie o parte din cheltuieli sa fie acoperite de către vecini . Vecinii nu sunt toți de acord cu aceea plata . Îmi ploua in casa din cauza terasei care nu a fost bine făcută . Nu Știu cum sa procedez mai departe , am luat toate măsurile posibile care pot fi luate fără a lua un avocat . Precizez ca noi nu stam in țara și poate și de aceea nu își da nimeni interesul in a repara terasa. Apartamentul meu in acest moment este complet distrus, plin de mucegai , îmi cade faianța de pe pereți .In Conversația cu administratora blocului in speranța sa primim încurajări aau sfaturi ni sa spus ca cine ne-a pus sa ne luam apartament la etajul 4 și ca de unde vrem noi sa repare ei terasa... Nu îmi permit sa repar terasa și aparmentul pe banii mei ca altfel as fii făcut-o . Dacă a-ti putea sa ma sfătuiți ce sa fac mai departe v-as fii recunoscătoare. Vineri ne întoarcem in țara in speranța ca vom reuși ceva de aceasta data.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:13, 2 Iulie 2020
Sfatul meu este sa apelati la avocat ( o sa recuperati onorariul platit sub forma de cheltuieli de judecata).
Acesta notifica asociatia ca are 5 zile la dispozitie sa inceapa si termine lucrările de hidroizolatie, in caz contrar mergeti in instanta.
Legea aplicabila este 196/2018 si Codul civil, dar stie avocatul mai bine ce are de facut.
Tot in instanta puteti cere daune pentru prejudiciile avute in apartament.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru indepartarea situatiilor neplacute ,pe viitor incheiati asigurarea facultativa a locuintei
Am făcut nenumărate cereri la director
,
In blocul unde locuiti este constituita asociatie de proprietari?
daca exista constituita asociatie de proprietari va puteti ridica cu pretentii impotriva acesteia prin actiune civila
Este necesar pentru a proba prejudicuile sa realizati expertiza tehnica a apartamnetului care sa concluzioneze factorii generatori si prejudiciile generate de starea tehnica improprie a partii comune de condominiu de care raspunde exclusiv asociatia de proprietari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatie acoperis bloc ContSters86609 ContSters86609 Blocul nostru nu are Asociatie de locatari.Problema mea este ca eu stau la etajul 2 intr-un bloc de 4 etaje si mi-a intrat apa in apartament deoarece vecinii ... (vezi toată discuția)
Hidroizolatie terasa sorin888 sorin888 Buna ziua, Locuiesc la parter, blocul avand inca 4 etaje. Deasupra parterului, din constructie, a fost facuta o terasa din beton. Pe la imbinarea dintre ... (vezi toată discuția)
Hidroizolatie terasa bloc - proprietate privata viorelh viorelh Buna seara, As vrea sa stiu cum se gestioneaza in cadrul asociatiei reparatia hidroizolatiei la terasa blocului. Precizez ca ma refer la un caz aparte si ... (vezi toată discuția)