avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal incomplet - repus in termen
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal incomplet - repus in termen

Buna ziua,
am avut la un moment dat un PV pentru depasirea vitezei. in zona cu 50km/h am avut 103. inclusiv cu suspendarea permisului pentru 3 luni.
cand am mers sa platesc amenda dna de la CEC mi-a spus sa completez eu cat este jumatate din amenda pentru ca nu era completat de catre agentul constatator. am refuzat sa fac asta si la sugestia unor cunostinte am facut plangere impotriva PV. pe baza acestuia am recuperat permisul suspendat.
am primit solutia si aceasta spune: repune petentul in termenul de 2 zile lucratoare in care poate fi achitat jumatate din minimul amenzii prevazute de lege. dispune ca petentul sa plateasca suma de 652.50 lei in termen de 2 zile lucratoare de la data ramanerii definitive a prezentei hotarari.

intrebarea mea este: este aceasta o solutie frecventa? alte persoane care au fost in situatii similare au primit anularea PV.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 13:12, 14 Decembrie 2017
Ce ati cerut instantei prin plangerea contraventionala?
Am cerut anularea PV.
Probabil nu ati avut suficiente dovezi in sprijinul cererii dvs. de anulare, faptul ca nu va permitea plata in 48 de ore jumate din minimul amenzii nu e clar un motiv de anulare. V-a dat in schimb, pe drept, posibilitatea s-o faceti. Alte persoane nu au obtinut anularea doar din acest motiv, ar insemna ca e un judecator foarte slab.
Ultima modificare: Joi, 14 Decembrie 2017
latka, utilizator
Neindicarea mininimului amenzii in PVCC nu constituie un motiv de anulare a procesului verbal. A se vedea art.17 din OG 2/2001.
Potrivit art. 397 al.1 din CPC , :
Instanta este obligata sa se pronunte asupra tuturor cererilor deduse judecatii.Ea nu poate acorda mai mult sau altceva decat s-a cerut, daca legea nu prevede altfel

Nu stiu daca ati fost prezent in instanta la termenul de judecata si daca ati cerut verbal, in subsidiar, in cazul in care va respinge cererea de anulare, repunerea in termenul de plata pentru achitarea 1/2 din minimul amenzii, dar daca solutia pronuntata, respectiv repunerea in termen, va prejudiciaza, faceti apel

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare drept conducere auto victoriatofan victoriatofan Daca mi s-a luat permisul auto fiindca am depasit cu 1 km limita maxima a vitezei legale (adica 51 km.) si am facut contestatie la judecatorie, daca nu platesc ... (vezi toată discuția)
Radar in zona 50 dar defapt 70 ku990 ku990 Mi s.a intocmit proces verbal de contraventie pentru depasirea vitezei cu +66km/h mai exact 116km/h in zona de 50km/h. Asta scrie in pv . Realitatea face ca ... (vezi toată discuția)
Cum se formuleaza un apel lauriancului lauriancului buna ziua ,va rog mult sa ma ajutati cu un sfat cu privire la introducerea unui apel,deoarece nu stiu cum se formuleaza si nu am posibilitatea financiara sa ... (vezi toată discuția)