avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Care clauza este mai avantajoasa pentru cumparator?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care clauza este mai avantajoasa pentru cumparator?

Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti care este clauza mai avantajoasa pentru cumparator:

1. Subsemnatul vânzător declar că NU renunț în mod expres și irevocabil la dreptul de ipotecă imobiliară legală pentru neplata diferenței de preț, prevăzut de art. 2.386 pct. 1 Cod civil și solicit înscrierea acestuia în cartea funciară, în favoarea mea. De asemenea, declar că mă oblig ca la solicitarea cumpărătorului, cel tarziu pana la XX să dau o declarație autentică de încasare integrală a restului de preţ (penalitati YY LEI pt fiecare zi de intarziere), dovada achitării în integralitate a prețului putând a se face și cu documentele bancare aferente, sens în care îl împuternicesc pe cumpărătorul din acest înscris în vederea obținerii acestuia.

2. Subsemnatele părţi contractante, convenim ca neîncasarea restului de preț până cel târziu la data de xx.xx.xxxx, termen ce va putea fi prelungit cu acordul nostru expres, atrage rezoluțiunea de plin drept a prezentului contract, fără vreo somaţie prealabilă ori punere în întârziere şi fără intervenţia instanţei de judecată, prezenta clauză rezolutorie nenotându-se în cartea funciară şi în consecință, revenindu-se la situaţia juridică anterioară încheierii actului, vânzătorul urmând a păstra sumele încasate în contul prețului.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 13:14, 14 Decembrie 2017
Ptr.cumparator mi se pare mai avantajoasa clauza 2.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament cu achitare partiala uditza uditza Am un apartament de vanzare, iar cumparatorul nu are toti banii acum si nu poate nici sa isi ia un credit. Se poate face un contract de vanzare-cumparare in ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare fara efectuare plata maria1123 maria1123 Buna ziua, As dori sa stiu ce implicatii juridice are urmatoarea situatie. Am incheiat un antecontract de vanzare cumparare pentru a achizitiona un teren. ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil marlenus marlenus Ce fel trebuie intocmit un act de vanzare al unui imobil care va fi platit la inceput cu un avans de 50% restul peste 6 luni,in asa fel ca vanzatorul sa aibe ... (vezi toată discuția)