avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 361 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Efectele constatarii nulitatii tuturor actelor de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Efectele constatarii nulitatii tuturor actelor de procedura efectuate de procuror.Consecinta asupra calcului termenului de prescriptie a raspunderii penale

Camera preliminara a constatat nulitatea tuturor actelor de procedura efectuate intr-o cauza penala, inclusiv a actelor subsecvente acestora si a dispus restituirea cauzei la procuror.
Aceasta masura evident ca ar trebui sa aiba efecte si asupra modului de calcul a prescriptiei raspunderii penale intrucat orice act nul nu produce efecte si cum potrivit noului cod penal intreruperea cursului prescriptiei are loc odata cu efectuarea oricarui act de procedura, actul prin care s-a dispus inceperea urmaririi penale fiind anulat, se poate aprecia ca in urma deciziei de anulare a actelor de up a camerei preliminare cursul prescriptiei nu a fost intrerupt pana la pronuntarea acestei decizii/ramanerea definitiva a acesteia?
Cel mai recent răspuns: ContSters450643 , utilizator 10:41, 14 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
E interesanta teoria dvs. dar orice act de procedura inclusiv cele nule par sa întrerupă termenul de prescripție a răspunderii penale.
Este însă o apărare care se poate incerca sa se faca pe baza de argumente juridice și ar putea avea succes chiar daca șansele par reduse.
Multumesc ptr raspuns
Ultima modificare: Miercuri, 13 Decembrie 2017
ContSters450643, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar fi intervenit prescriptia pana la sesizarea instantei?
Trebuie vazut exact si ce retine judecatorul in considerentele hotararii.
Banuiesc ca este vorba de incalcarea dreptului la aparare, nu?
Exact

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreruperea prescriptiei raspunderii penale titiana32 titiana32 buna seara, puteti sa-mi spuneti va rog cand anume se intrerupe prescriptia raspunderii penale intr-un caz de evaziune fiscala prev.de art.11 lit.b din legea ... (vezi toată discuția)
Beneficiul art.19- denunt razvan86. razvan86. Buna ziua, Am pe rol un dosar de delapidare,mai exact urmeaza sa existe acea camera preliminara.Voi fi judecat pentru delapidare(delapidarea (art.295 NCP) ... (vezi toată discuția)
Cine solutioneaza exceptia nulitatii relative? eusaisapte eusaisapte Deoarece am invocat exceptia nulitatii relative conform legii citate mai jos, sunt de parere ca acelasi organ judiciar in fata caruia am invocat exceptia ... (vezi toată discuția)