am o mica firma de taxi, cu 4 masini. am avut 2 cazuri deosebite, pe care le voi prezenta pe rand.
Cazul 1: gasesc un taximetrist ( sunt foarte putini cei care sunt dispusi sa lucreze pe taxi, iar cei cu atestat si mai putini ), cad de acord cu el asupra conditiilor de lucru si ramane sa imi aduca actele pentru angajare. M-a dus cu vorba 2 saptamani, iar apoi a venit cu masina lovita in spate, spunand ca a lovit-o in poarta de la tara si ca o va repara, sa stau linistit ca o repara. totodata vine si cu o restanta, cu 2 zile nepredate. timp de 4 zile nu mai raspunde la telefon, se eschiveaza cu tot felul de motive sa vina la predare si la sfarsitul celor 4 zile imi lasa noaptea masina la poarta, lovita, cu obiecte lipsa din ea si bineinteles... 6 zile nepredate ! Acest om nu are nimic pe numele lui, nu am reusit sa inchei cu el un contract de munca sau macar un proces verbal de predare primire a masinii, nici un fel de acte. In schimb am o inregistrare telefonica in care recunoaste ca nu a predat banii pe o saptamana si ca a luat acele obiecte din masina, precum si ca a lovit masina. de asemenea, am un sms de la el in care imi spune ca a lasat masina in fata portii mele si cheia la roata. ce fel de actiune legala pot lua in acest caz ? politia a zis ca se incadreaza la abuz de incredere, dar mai spune si ca e un caz minor si ca nu au ce sa-i faca, decat in cel mai bun caz sa i se dea o amenda administrativa, dar eu va trebui sa imi recuperez pagubele pe cale civila. ce e de facut ? ce sanse as avea intr-un eventual proces ? am si 2 martori.
cazul 2: am contract de munca neinregistrat la ITM pentru ca a lucrat mai putin de 20 de zile, am proces verbal de predare - primire pe masina, dar am banii nepredati pe o saptamana si la fel ,masina lasata la poarta noaptea, de data asta fara obiecte sustrase. soferul am aflat ulterior ca este un escroc versat si de asemenea nu are nimic pe numele lui. cum imi pot recupera banii de la acesti 2 nemernici ?