avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... raspundere civila delictuala???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

raspundere civila delictuala???

Speta:
-masina mea pe trotuar e lovita intr-o noapte de un taximetrist si facuta praf;
-taximetrist in timpul serviciului;
-masina are alt proprietar persoan fizica;
-asigurarea taximetristului acopera doar o treime din devizul de reparatie a masinii;
-pentru restul de bani eu pot chema in juecata: -taximetristul pe 998-999 / compania de taxi pe 1000 alin 3 / proprietarul masinii pe 1000 alin 1?
-pot sa ii chem pe toti sa raspunda in solidar?
Cel mai recent răspuns: coke , utilizator 23:18, 13 Noiembrie 2005
cred ca bine ar fi sa chemati in judecata atat taximetristul (prepusul), societatea (comitent) dar si societatea asiguratoare.
pai daca societatea de asigurare a acoperit deja partea sa din prejudiciu? din calculele ei suma pe care tb sa o dea pentru destrugere 100% este mai mica decat valoarea reparatiilor.
nu poate spune ca si a indeplinit deja obligatiile de despagubire?
vedeti, acesta este motivul pentru care atunci cand cereti o opinie trebuie sa dati toate informatiile si, cel mai bine, sa prezentati doasrul, pentru obiectivitate maxima. Este posibil ca in aceste conditii sa chemati numai societatea si taximetristul.
cred ca am scris "asigurarea taximetristului acopera doar o treime din valoarea devizului de reparatie"
dupa noile reglementari societatiile de asigurare nu ofer a despagubiri mai mari de 70%daca masina e mai veche de 10 ani deci in speta de fata asiguratorul si-a indeplinit obligatia dar pentru restul prejudiciului va raspude taximetristul si veti chema in garantie si firma sau persoana la care desfasura activitatea

Alte discuții în legătură

Raspunderea patrimoniala a angajatului C_CRISTINA C_CRISTINA Un angajat- sef punct de lucru al unei societati, nu a indeplinit dispozitiile interne ale patronului, motiv pentru care foarte multe lucrari nu au fost ... (vezi toată discuția)
Cu cine ma judec? didutzu didutzu Speta este urmatoarea: A (angajat la firma X) accidenteaza pe V. Firma X in calitate de proprietar al masinii are asigurare la o firma oarecare. In urma ... (vezi toată discuția)
Geam spart la masina- cine plateste? damone damone Buna ziua. Ne-am pus de curand termopane iar muncitorii au scapat ceva jos (zidarie) si au spart geamul unei masini. Masina nu era pe loc de parcare platit, ... (vezi toată discuția)