avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am cumpărat o casă cu vicii ascunse. Ce soluții ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am cumpărat o casă cu vicii ascunse. Ce soluții avem în caz că nu ajungem la o înțelegere cu vânzătorii?

Buna,
Am cumparat acum o luna o casa si, incepand sa facem o mica renovare (construit tavan fals, putin tencuit unde e nevoie, zugravit), am inceput sa intalnim probleme despre care nu ni s-a spus, ba chiar de unele am intrebat si ni s-a spus ca nu sunt.
- igrasie (pereti imbibati cu apa venita prin peretii beciului). Despre asta am intrebat si ni s-a spus ca nu exista igrasie in casa. In momentul vizionarii casei nu s-a putut vedea deoarece o parte a camerelor sunt placate cu polistiren si rigips, iar restul camerelor aveau lambriuri de lemn pe inaltimea unde e igrasie
- zidaria unui perete din interior nu are facuta legatura cu pertele exterior perpendicular
- intr-o zi am avut probleme cu curentul. Electricianul a gasit fire topite in garaj si a spus ca ar fi putut sa ia foc sau sa ne electrocuteze. Instalatia electrica la garaj, cel putin, trebuie refacuta.
- fostul proprietar ne-a spus ca peretii exteriori sunt din caramida, iar cei interiori din caramida nearsa. Cand am dat jos lambriurile de lemn, pe langa igrasie, am observat si ca peretii din exterior sunt din caramida doar pana la 1,30m, iar apoi din caramida nearsa.

Inca nu am luat legatura cu fostii proprietari. Noi am avut multa incredere in ei, deoarece sunt rude cu sotia si au fost foarte apropiati intotdeauna, dar acum incepem sa ne dam seama ca pr si simplu ne-au mintit. Exista o sansa mica sa nu fi stiut nici ei de probleme, dar mai mult inclin sa cred ca problemele au fost ascunse(lambriuri, rigips) pt. a putea vinde la un pret mai bun.

O sa le spunem curand de toate astea, dar ma astept sa ridice din umeri. In caz ca nu ajungem la o intelegere, ce altceva am putea face? Ne-am folosit toate economiile pt. a cumpara aceasta casa, iar acum locuim intr-o camera si va dura mult pana o sa ne permitem sa reparam totul. Multumesc!

Ultima modificare: Joi, 14 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 13:06, 17 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conf".art.1710 NCC-(1)In temeiul obligatiei vanzatorului de garantie contra viciilor,cumapratorul poate obtine, dupa caz:
a)inlaturarea viciilor de catre vanzator sau pe cheltuiala acestuia;
b)inlocuirea bunului vandut cu un bun de acelasi fel,insa lipsit de vicii;
d)reducerea corespunzatoare a pretului;
e)rezolutiunea vanzarii;
(2)la cererea vanzatorului,instanta,tinand seama de gravitatea viciilor si de scopul pentru care contractul a fost incheiat,precum si de alte imprejurari,poate dispune o alta masura prevazuta la alin.(1)decat cea solicitata de cumparator."
Prima data trebuie sa vorbiti cu vanzatorii eventual sa-i chemati sa vada problemele de care amintiti si sa propuneti sa va despagubeasca .Daca refuza aveti dreptul sa-i chemati in judecata ( actiune in garantie) Si daca cunosteau situatia si daca nu o cunosteau tot trebuie sa raspunda Puteti cere in instanta:
Înlăturarea viciilor de către vânzător pe cheltuiala sa (repararea bunului);
Reducerea prețului direct proporțional cu reducerea întrebuințării lucrului cauzată de viciu;
Rezoluțiunea vânzării.
Viciul trebuie sa fie major (daca ati fi stiut inainte de acest viciu nu ati fi cumparat) ca sa aveti castig de cauza in instanta.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Notificati-i cu situatia si cereti-le o reducere de pret sau rezolutiunea contractului de vanzare.
~ Conținut șters la cerere ~
Nu. Am facut direct contractul de v/c.

Alte discuții în legătură

Buna ziua. pot sa il trag la raspundere persoana de la care am ... Ina Andries Ina Andries Buna ziua. Pot sa trag la raspundere persoana de la care am cumparat o garsoniera daca are mucegai in pereti? Precizez ca mucegaiul nu se vede pentru ca ... (vezi toată discuția)
Intrebare promisiune bilaterala vanzare- cumparare Constantin2017 Constantin2017 Buna ziua.Va deranjez pe dvs,cu o intrevbare.In urma cu 4 luni de zile am facut ,o promisiune bilaterala vanzare-cumparare,pentru o garsoniera intr-un complex ... (vezi toată discuția)
Vicii apartament nou de la dezvoltator Dumitrica Aurelia Dumitrica Aurelia Se intampla asa: 1) Curtea are o gluma de gard din plasa de sarma, iar unul dintre stalpi este cam inclinat. Pentru a impiedica fuga pisicilor de acasa, dar si ... (vezi toată discuția)