avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Pot sa il trag la raspundere persoana de la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Pot sa il trag la raspundere persoana de la care am ...

Buna ziua. Pot sa trag la raspundere persoana de la care am cumparat o garsoniera daca are mucegai in pereti? Precizez ca mucegaiul nu se vede pentru ca peretii sunt placati cu rigips. El a zis ca-a asa ca sa ascunda cabluri, dar dupa ce m-am mutat miroase ceva aiurea si ma irita la gat si nas. Sigur, trebuie sa scot rigipsul ca sa ma asigur ca e mucegai. Dar daca e, il pot da in judecata pt vicii ascunse? Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 16 Februarie 2024
Ina Andries, utilizator
Cel mai recent răspuns: Roberta Balazs , Avocat 14:06, 16 Februarie 2024
Bună ziua,

În această situație puteți uzita de garanția contra viciilor bunului vândut și să solicitați înlăturarea viciilor pe cheltuiala vânzătorului / reducerea prețului vânzării sau chiar rezoluțiunea contractului dacă sunt îndeplinite anumite condiții și este în interesul dvs.
De asemenea, dacă se probează că vânzătorul a cunoscut viciile la momentul vânzării, puteți solicita și daune-interese pentru eventualele prejudicii cauzate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumpărat o casă cu vicii ascunse. ce soluții avem în caz că nu ajungem la o înțelegere cu vânzătorii? musli musli Buna, Am cumparat acum o luna o casa si, incepand sa facem o mica renovare (construit tavan fals, putin tencuit unde e nevoie, zugravit), am inceput sa ... (vezi toată discuția)
Intrebare promisiune bilaterala vanzare- cumparare Constantin2017 Constantin2017 Buna ziua.Va deranjez pe dvs,cu o intrevbare.In urma cu 4 luni de zile am facut ,o promisiune bilaterala vanzare-cumparare,pentru o garsoniera intr-un complex ... (vezi toată discuția)
Vicii ascunse apartament cu prima casa PHUSULAN PHUSULAN Buna ziua, Am achizitionat acum 1 luna un apartament la et. 9 intr-un bloc de 10 etaje, din anul 1981.Mentionez ca la prima ploaie, am inceput sa am ... (vezi toată discuția)