Copilul meu are 16 ani pasaportul a expirat si nu pot face alt pasaport fara semnatura fostului sot care nu este de gasit . In hotararea de divort nu reiese faptul ca copilul este in custodia mea fapt pentru care mi s-a respins cererea reinnoirii pasaportului . Va rog sa-mi raspundeti de la ce varsta copilul meu va putea semna singur fara acordul ambilor parinti pentru a solicita un nou pasaport ?
gi-jane2
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Pt a-i face pasaport fara acordul tatalui, trebuie sa va adresati instantei pt a cere suplinirea acordului lui, va fi dificil pt ca nu se prezinta si trebuie ca instanta sa constate ca s-a indeplinit procedura de citare.
Martonze
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Declaraţi-l dispărut pe tatăl minorului, la Poliţie. Cereţi suplinirea semnăturii, treceţi în cererea de chemare în judecată ultima adresă cunoscută, adresă email, telefon, adresă facebook.Dacă este găsit, fie vă semnează acordul, fie refuză.Dacă refuză, aveţi dovada că e de rea credinţă şi instanţa va suplini semnătura lui, dacă vă semnează acordul, copilul poate circula liniştit peste graniţă.