avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tatăl nu e de găsit. Cum i se poate face pașaport ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tatăl nu e de găsit. Cum i se poate face pașaport minorului fără acordul celuilalt părinte?

Copilul meu are 16 ani pasaportul a expirat si nu pot face alt pasaport fara semnatura fostului sot care nu este de gasit . In hotararea de divort nu reiese faptul ca copilul este in custodia mea fapt pentru care mi s-a respins cererea reinnoirii pasaportului . Va rog sa-mi raspundeti de la ce varsta copilul meu va putea semna singur fara acordul ambilor parinti pentru a solicita un nou pasaport ?
Ultima modificare: Vineri, 15 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ISHIKAWA , utilizator 00:40, 16 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De la 18 ani :)
Cand ati divortat ?
Am divortat in 2012.
gi-jane2, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pt a-i face pasaport fara acordul tatalui, trebuie sa va adresati instantei pt a cere suplinirea acordului lui, va fi dificil pt ca nu se prezinta si trebuie ca instanta sa constate ca s-a indeplinit procedura de citare.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Declaraţi-l dispărut pe tatăl minorului, la Poliţie. Cereţi suplinirea semnăturii, treceţi în cererea de chemare în judecată ultima adresă cunoscută, adresă email, telefon, adresă facebook.Dacă este găsit, fie vă semnează acordul, fie refuză.Dacă refuză, aveţi dovada că e de rea credinţă şi instanţa va suplini semnătura lui, dacă vă semnează acordul, copilul poate circula liniştit peste graniţă.
Martonze, utilizator
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Reinnoire pasaport copil minor fara acordul celuilalt parinte eagle_free eagle_free buna ziua, As dori si eu o lamurire. Un cuplu de cetateni romani este divortat in spania, iar copilului minor de 9 ani ii expira pasaportul peste cateva ... (vezi toată discuția)
Cum procedez? - pasaport fara acordul tatalui Silvia Mary levon Silvia Mary levon Sunt divorțată și am un copil de 10 ani tatăl refuza sa dea semnătura pentru a face pașaport copilului. În acest caz Cum procedez? (vezi toată discuția)
Tot despre scoaterea copilului din tara raluflory raluflory eu am auzit ceva de suplinire de consimtamant. adica in cererea de divort, mama trebuie sa ceara atat incredintarea copilului cat si suplinirea de ... (vezi toată discuția)