avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Drept servitute / cale de acces
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Drept servitute / cale de acces

Buna seara!

Fac parte dintr-o asociatie de proprietari si ne confruntam cu urmatoarea speta:

Blocul in care locuiesc are parcare subterana cu un drum ce-l deserveste. Drumul respectiv este detinut in proportie de 90% de dezvoltatorul imobiliar, iar restul cota parte intre restul propietarilor, 16 la numar. In curtea "comuna" se afla doua blocuri si doua asociatii de proprietari, blocul meu fiind cel din spate.

Problema apare in faptul ca dezvoltatorul impreuna cu asociatia de propietari ce este asezata paralela cu drumul nostru spre garaj au convenit sa transforme drumul de acces inintial in parcare si noua sa ni se ofere o ruta mai complicata de a ajunge in garaj. Mentionez deasemenea ca drumul oferit spre garaj in situatia data nu are nici macar o latime de 2.5m.

Putem, ca asociatie, sa ne folosim de cartea funciara unde este schitata calea de acces si sa cerem respectarea ei, respectiv drumul cel mai scurt si neocolit spre garaj/scara blocului (asa cum apare in cartea funciara)?

Multumesc frumos pentru amabilitate.
Cel mai recent răspuns: lexanu , utilizator 22:14, 14 Decembrie 2017
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drumul de acces în complex rezidential Aurora Dragomirescu Aurora Dragomirescu Am cumpărat un apartament și o parcare subterana într-un complex rezidențial. În actele de vânzare sunt trecute cota parte din drumul de acces. și din ... (vezi toată discuția)
Loc de parcare fara cota parte indiviza EUR/GBP EUR/GBP Buna ziua, Locuiesc intr-un complex rezidential construit in 2018. Complexul are o parcare subterana pe 2 nivele si una supraterana. Accesul la parcarea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, postez aici in speranta ca voi gasi cea mai buna cale ... Cle0 Cle0 Buna ziua, postez aici in speranta ca voi gasi cea mai buna cale de a mi se face dreptate.Locuiesc intru-un bloc care are la subsol 5 garaje proprietate ... (vezi toată discuția)