avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 380 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Infintare PFA 2018
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Infintare PFA 2018

As dori sa imi infintez un PFA la inceputul anului 2018. Care sunt actele necesare, ce costuri si impozite implica? Exista un prag minim pe care trebuie sa il incasez? Pentru ca nu sunt salariata, mi-am platit in ultimii doi ani contributia CAS voluntar, voi continua sa o platesc la fel, fara a mentiona undeva infintarea acestui PFA? Multumesc pentru raspuns si rabdare!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:16, 14 Decembrie 2017
O PFA se inregistreaza la Oficiul Registrului Comertului iar costurile sunt de ordinul zecilor de lei. Actele necesare le gasiti aici:
[ link extern ]

Nu exista un prag minim al incasarilor.

CAS si CASS sunt deductibile, dar nu si CAS platit ca urmare a incheierii unui contract cu Casa de Pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare pfa Ruuxi Ruuxi Buna ziua, as vrea sa imi infiintez PFA, insa inainte de pasi si acte as vrea sa stiu ce implica, de exemplu ca PFA cum imi iau concediu de odihna si daca ... (vezi toată discuția)
Pfa fãrã activitate economicã eugen_r2 eugen_r2 Bună ziua, Am cîteva întrebări în legătură cu pfa. Cît ar costa (rotunjit) taxele pentru înregistrarea unui pfa? Dacă fac un pfa cu impozit pe ... (vezi toată discuția)
Termen pentru plata contributiilor pfa vidicanioan vidicanioan Buna ziua Daca am deschis un pfa la 01.08.2013, in domeniul testarea opiniei publice,serviciu care il prestez pe baza de contract cu prima ... (vezi toată discuția)