avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ipoteca apartament achizitionat prin legea 112/1995
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ipoteca apartament achizitionat prin legea 112/1995

Buna ziua,

Am o situatie si as avea nevoie de cateva lamuriri pentru ca nu ma pricep exact.
Vreau sa optin un credit imobiliar pentru achizitia unei case si ipoteca urmeaza a fi pusa pe un apartament achizitionat in baza legii 112/1995, in anul 2007, de la Orizont S.A. Cei de la banca mi-au spus ca, conform legii 112, art. 9, chiriasii de la data de 01.01.1996 au dreptul sa cumpere apartamentul. Inainte de data incheierii contractului de vanzare-cumparare, Actualii proprietari au avut si un contract de inchiriere din 2004 pana in 2007, cand l-au achizitionat.
Am scos de la PMB, directia Juridic, o adeverinta cum ca nu figureaza notificare pentru adresa respectiva.
De la Orizont S.A. mi-a fost transmis ca in baza legii 10/2001 doar fostii proprietari pot emite pretentia de restituire, in decurs de 1 an de la data publicarii.
Intrebarea mea este cum pot rezolva aceasta situatie? Se poate obtine de undeva o adeverinta/ notificare/ informare scrisa cum ca, chiriasul de la data de 01.01.1996 nu doreste sa cumpere apartamentul? Sau ca din moment ce el ulterior nu a mai fost chirias acolo si-a pierdut dreptul de a solicita achizita acestui apartament?

Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Legea 10/2001 - contestatie marius012 marius012 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns, a fost emisa o notificare pe baza Legii 10/2001 catre PMB. PMB a raspuns in 2007 cu o dispozitie de primar prin ... (vezi toată discuția)
Refuz notar: vanz-cump (legea 10/2001 si 112/1995) Leri Leri Doresc sa vand un apartament care a fost cumparat in baza legii 112/1995, iar ulterior mi-a fost donat de catre tatal meu (dupa expirarea temenului ... (vezi toată discuția)
Relevanta unei notificari pe legea 10 asupra ctr vanz-cump angelinna angelinna Am incheiat un precontract de cumparare a unui apartament care a fost cumparat de fostul chirias in baza legii 112/96.Din 1998 pana in 2006 s-a desfasurat un ... (vezi toată discuția)