avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecini galagiosi
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecini galagiosi

Buna ziua! Am o problema cu vecinii mei, mai exact cu vecina, care la 12 noaptea vorbeste la telefon, foarte galagios de nu ma pot odihni. Avem balcon comun separat de geam securizat pe care eu l-am placat cu polistiren in speranta ca voi mai atenua zgomotele facute de familia respectiva. Am dorit sa ridic zid intre noi dar nu am primit acordul lor, desi totul se facea pe banii mei. Problema e ca ea vorbeste la telefon tocmai in acel balcon care practic nu izoleaza fonic ca un perete. Ma trezesc din somn , nu pot dormi circa 30 de min o ora pana termina individa de vorbit, iar apoi nu mai adorm de nervi. Merg ca un zombi la serviciu. Ce as putea face sa inceteze? Sa fac plangere la politie?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 14:37, 17 Decembrie 2017
Puteti sa-i trimiteti vecinei o notificre scrisa, prin posta cu confirmare de primire in care sa-i atrageti atentia ca va deranjeaza in perioada de timp (orele 22-6) in care conform legii, producerea de zgomote este interzisa.
Puteti sesiza politia care ar trebui sa soseasca la fata locului pana se termina convorbirea telefonica si sa constate zgomotele care se propaga la dvs. in apartament.
Gasiti informatii suplimentare aici:
www.avocatnet.ro/articol_361...
POPA GHEORGHE a scris:



Puteti sesiza politia care ar trebui sa soseasca la fata locului pana se termina convorbirea telefonica si sa constate zgomotele care se propaga la dvs. in apartament.



Este problema delicata deoarece politia nu detine baza tehnica pentru constatat pragul fonic
Pragul fonic admis este de 60-65 db,iar vehiculele produc zgomote inregistrate la 70-80 db
@ynocentta
Politia nu trebuie sa constate pragul sonic depasit, doar sa intre in urma sesizarii in locuinta persoanei deranjate si sa constate ca se aude destul de pregnant/ deranjant ce se vorbeste in balconul vecinului in intervalul de timp cand respectarea linistii este obligaorie prin lege.
Legea nu mentioneaza ca politia constata zgomotul depasit cu sonomentru si trebuie sa aiba la dispozitie un buletin de determinare noxa zgomot cu valoare depasita.
Daca persoana deranjata doreste sa deschida actiune in instanta de judecata, atunci are nevoie de determinari de noxa zgomot/ buletine de determinare noxa, care se pot elibera de catre Directia judeteana de sanatate daca este sesizata in scris cu nr. de inregistrare/ data sau de catre o firma autorizata de Ministerul muncii + Ministerul sanatatii pentru efectuare acest gen de determinari de noxe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Programul de liniste maria.dinca maria.dinca buna ziua, va rog sa ma consiliati in urmatoarea speta : conform noii legi privind programul de liniste in bloc, inteleg ca est interzis sa faci zgomot de ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii publice. Trufe Trufe Buna ziua. Am o familie in vecini care dau muzica foarte tare .am fost la ei am vorbit cu ei sa dea muzica mai incet da degeaba .azi am fost la politie si mia ... (vezi toată discuția)
Zgomot restaurant nicusor2015 nicusor2015 Buna ziua. In cartierul nostru ,asta vara s adeschis o terasa ,la aproximativ 10 m de un bloc.Terasa a fuctionat pana la inceputul toamnei ,cand proprietaru a ... (vezi toată discuția)