avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... zgomot restaurant
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

zgomot restaurant

Buna ziua.
In cartierul nostru ,asta vara s adeschis o terasa ,la aproximativ 10 m de un bloc.Terasa a fuctionat pana la inceputul toamnei ,cand proprietaru a luat decizia sa inchida acesta terasa cu geamuri de jur imprejur (geamuri retractante) si sa i adauge un acoperis din tabla.
Din pacate in fiecare weekend au inceput sa aduca formatii ptr a canta live,acestea producand un zgomot infernal.
Ma puteti sfatui cui trebuie sa ne adresam ?aceste geamuri nu izoleaza fonic absolut deloc,pur si simplu se aude in tot cartierul.

Multuumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:58, 28 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde de orele pana la care este produs zgomotul deranjant puteti sesiza politia pt deranjarea liniștii și ordinei publice,puteti sesiza DSP pt a face verificări specifice .In unele localități politia comunitară este dotata cu aparate care pot masura zgomotul produs etc.
Gasiti aici informatii utile: Gasiti aici legislatia privind respectarea ordinii si linistii publice: www.avocatnet.ro/articol_361...
Vedeti art. 2 pct. 26)
Puteti sesiza politia locala, in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
Puteti solicita la DJSP sau unei firme autorizate de Ministerul muncii si Ministerul sanatatii sa efectueze, contracost, determinari de zgomot la limita terasei si sa va dea buletine de analiza. In baza acestor documente puteti deschide actiune in instanta impotriva proprietarului terasei daca nu se respecta Legea nr. 61/ 1991 si daca noxa zgomot este depasita la limita terasei.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Februarie 2019
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca
Buna seara,
Muzica incepe dupa ora 21.00 si tine...pana dimineata.
Pur si simplu se aude pe raza de minim 1 km..aceste geamuri sunt inutile...

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Depinde de orele pana la care este produs zgomotul deranjant puteti sesiza politia pt deranjarea liniștii și ordinei publice,puteti sesiza DSP pt a face verificări specifice .In unele localități politia comunitară este dotata cu aparate care pot masura zgomotul produs etc.

In mesajul meu anterior pentru nerespectarea perioadei de liniste am precizat deja calea de urmat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburare liniste Bianca Vlasin Bianca Vlasin Bună ziua, Stăm la etajul 3, iar vecinul de la 4 își renovează apartamentul, treaba care durează deja de vreo 3 săptămâni. .....E o gălăgie ... (vezi toată discuția)
Vecini galagiosi Blueberry Blueberry Buna ziua! Am o problema cu vecinii mei, mai exact cu vecina, care la 12 noaptea vorbeste la telefon, foarte galagios de nu ma pot odihni. Avem balcon comun ... (vezi toată discuția)
Zgomotul deranjant produs de muzica si clienti unui bar situat lângă casa mea dactari dactari distatanta care ma separa de terasa unui bar fata de casa mea - locuinta personala - este de aprocsimativ 4 metri fiind vecin cu mine zgomotul produs de ... (vezi toată discuția)