avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Taxare inversa
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Taxare inversa

Buna ziua, doresc sa cumpar o casa de la o firma X platitoare de tva care doreste sa o vanda catre o alta firma pentru taxarea inversa. Casa a fost construita de firma X care si-a dedus tva-ul aferent materialelor, etc. Am inceput demersurile pentru a-mi face o firma. Pasul urmator este obtinerea codului de tva. Pentru acesta am de intocmit un dosar iar una dintre cerinte este sa am un angajat pe firma. Intrebarile mele sunt: 1) daca eu, ca asociat unic si administrator, fiind angajata deja cu norma intreaga la o alta societate, pot sa imi fac contract de munca part time pe societatea mea?; 2) dupa incheierea tranzactiei cu casa, pot sa renunt la a mai fi angajata pe firma mea?; 3) dupa cat timp pot depune cerere de renuntare la codul de tva?; 4) dupa renuntarea la codul de tva, se face ajustare? Va trebui sa platesc la stat valoarea tva-ului casei chiar daca s-a facut taxare inversa?; 5) cum pot trece casa de pe persoane juridica pe persona fizica si cu ce costuri?
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Decembrie 2017
mmireille, utilizator

Alte discuții în legătură

Tva la vanzare apartament detinut de firma CMARGARIT CMARGARIT Buna ziua, O societate comerciala a achizitionat un apartament in anul 2007 cu taxare inversa la TVA. Acum societatea doreste sa vanda acel apartament. ... (vezi toată discuția)
Ajustarea tva la vanzarea unui imobil arp arp Buna ziua, societatea a achizitionat in 2007 un imobil nou construit de la o alta persoana juridica, aplicandu-se taxarea inversa. In 2009 intentionam sa ... (vezi toată discuția)
Calculez prorata florentyna florentyna in februarie 208 am vandut cladiri si terenuri din patrimoniu. in aceste cladiri si pe ac terenur imi desfasuram unul din obiectele mele de ... (vezi toată discuția)