belabinder a scris:
Ma numesc Binder Bela si am 51 de ani.Din 1 09 2008 sant pensionar pentru limita de varsta.Am lucrat din 2 08 1976 pana in 2 03 1989 cu stagiul militar inclus in grupa 2 de munca.
Toti beneficiarii sistemului public de pensii ar trebui sa beneficieze de prevederile OUG nr. 100/2008, asa cum a fost modificata prin OUG nr. 209/2008. Dupa data iesirii la pensie, dvs. ar trebui sa fiti in ultima etapa de beneficiari ai acestui act normativ.
Va rog sa-mi explicati ce-ati vrut sa spuneti prin "stagiu militar inclus in grupa II de pensie".
LATER EDIT
Da, stiu de ce nu veti beneficia de prevederile OUG nr. 100/2008, pensia dvs. nu este calculata in functie de stagiul complet de cotizare prevazut de Legea nr. 19/2000, ci in functie de un stagiu complet de 20 de ani. Nimeni care are 51 de ani in prezent nu poate fi beneficiar de pensie pentru limita de varsta, mai ales ca ati lucrat in ambele grupe.
ART. 78^2 - Legea nr. 19/2000
(1) Asiguraţii care au desfăşurat activităţi în locuri de muncă încadrate în grupa I şi/sau grupa II de muncă, potrivit legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, beneficiază de majorarea punctajelor anuale, după cum urmează:
a) cu 50% pentru perioadele în care au desfăşurat activităţi în locuri încadrate în grupa I de muncă;
b) cu 25% pentru perioadele în care au desfăşurat activităţi în locuri încadrate în grupa a II-a de muncă.
(2)
Prevederile alin. (1) se aplică numai în situaţiile în care, potrivit legii, la determinarea punctajului mediu anual se utilizează stagiile complete de cotizare prevăzute în anexa nr. 3, în funcţie de data naşterii, respectiv stagiile complete de cotizare, în funcţie de data deschiderii dreptului la pensie, conform prevederilor art. 167^1.
Consilier juridic,
Gabriela Pintea