avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia de proprietari

Cum se calculeaza penalizarile la intretinere? Am impresia ca doamna administrator ma supra penalizeaza !
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Decembrie 2017
RoxanaMC24, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:03, 17 Decembrie 2017
Penalizările se stabilesc în Adunarea generală.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru a nu mai avea impresia, solicitati in scris presedintelui a.p. (nu administratorului) situatia cheltuielilor privind intretinerea.
Cererea o intocmiti in 2 ex, una ptr asociatie si una ptr dvs pe care solicitati nr de inregistrare.

Articolul 10-Legea 230/2007
Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia.
(2) La solicitarea scrisa a proprietarului, presedintele si administratorul asociatiei de proprietari au obligatia sa elibereze in scris o adeverinta prin care sa prezinte situatia cheltuielilor privind intretinerea, defalcate pe datoria de baza si penalitati, precum si modalitatea de calcul al penalitatilor.
Ultima modificare: Duminică, 17 Decembrie 2017
cyan, moderator
acest răspuns util
Aveti dreptul sa solicitati oficial clarificarea temeiniciei sumelor impuse ,in temeiul disp
L nr 230/2007 art. 10
Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia.

La fel ,puteti contesta valoarea impusa la inttretinere,in temeiul disp
HG nr 1588/2007
Art. 12. - Proprietarii membri ai asociaţiei, pe lângă drepturile şi îndatoririle prevăzute în statutul asociaţiei de proprietari, au şi următoarele drepturi şi obligaţii:

A. Drepturi:

c) să cunoască toate aspectele ce ţin de activitatea asociaţiei şi să aibă acces, la cerere, la orice document al acesteia;
d) să primească explicaţii cu privire la calculul cotei de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari şi, eventual, să o conteste la preşedintele asociaţiei de proprietari, în termen de 10 zile de la afişarea listei de plată. Preşedintele asociaţiei de proprietari este obligat să răspundă la contestaţie în termen de 7 zile;
Multumesc pentru raspuns. in luna iulie aveam de plata 1700 ron(penalitati incluse) , am platit 1000 ron, iar in luna august cand s-a afisat,aveam de plata 1600 . Mentionez ca la intretinere nu-mi vine mai mult de 110 ron pe luna.
acest răspuns util
Tocmai din acest motiv solicitati situatia cheltuielilir. Din luna sept pana in prezent cat au fost penalizarile?
Penalizarile nu sunt trecute pe o coloana distincta in lista de plata? In mod normal trebuie separate coloane ptr luna curenta, restante si penalitati.

Alte discuții în legătură

Fortarea platii intretinerii prin hotararea asociatiei de proprietari Mihnea_Vilceanu Mihnea_Vilceanu Speta, pe scurt: Furnizorul de energie CET Iasi obtine poprirea unui cont al administratorului contractat (INAAP) de catre o asociatie de proprietari. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, rog un raspuns in urmatoare problema; am avut o restanta ... mcal mcal Buna ziua, rog un raspuns in urmatoare problema; am avut o restanta la intretinere , pt care s-au calculat penalitati , pina la momentul cind suma ... (vezi toată discuția)
Abuz administrator si presedinte de asociatie Viorela Nita Viorela Nita sunt o proprietara de apartament, cele doua doamne presedinta si administratora asociatie de proprietari unde locuiesc nu doresc sa imi incaseze ... (vezi toată discuția)