avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hărțuire și divorț. Cum e bine să acționez în ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hărțuire și divorț. Cum e bine să acționez în instanță?

Buna ziua! cu o intrebare va deranjez si eu. Vreau sa divortez de sotul meu, dupa 5 ani de casnicie. M-am gandit la divort cu partaj, el promitandu-mi anumite lucruri. De cand am hotarat sa plec de acasa, ma hartuieste incontinuu cu telefoane, mesaje, merge unde am eu afacerea, imisuna prietenii, imi deranjeaza mama etc. Toate acestea ca sa ne impacam. eu nu vreau impacare ci divort. credeti ca este mai bine sa divortez si dupa sa incep un nou proces de judecata pentru hartuire sau sa intru in divort cu partaj si hartuire? Din cauza hartuirii tin sa precizez ca eu am de pierdut, in primul rand din cauza afacerii pe care o detin, el perturbandu-mi-o. Va multumesc mult!
Ultima modificare: Duminică, 17 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Formulati o cerere de emitere a unui ordin de protectie
Concomitent depuneti si cererea de divort.
Parerea mea este ca cererea de partaj sa o introduceti separat pentru ca sa nu lungiti prea mult divortul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand ar trebui sa deschideti procesul de divort.
Restul aspectelor trebuie analizate in concret in functie de situatia de fapt si juridica concreta analizata si pe baza de probe.
O plangere penala pe hartuire este destul de dificil de redactat in astfel de cazuri si daca nu angajati avocat nu cred ca ati avea sanse sa rezolvati ceva.
Trebuie stabilita o strategie concreta dar primul pas este deschiderea procesului de divort.
Multumesc mult pentru raspuns! dar daca intentez doar divortul , asta inseamna culpa comuna. mai pot dupa sa cer partaj, care ar reveni culpei exclusive?
Nu exista partaj dupa culpa.. partajul nu e influentat de culpa la divort.
Si de ce credeti ca divortul inseamna culpa comuna ?

Art. 373

Motive de divorţ

Divorţul poate avea loc:

a) prin acordul soţilor, la cererea ambilor soţi sau a unuia dintre soţi acceptată de celălalt soţ;

b) atunci când, din cauza unor motive temeinice, raporturile dintre soţi sunt grav vătămate şi continuarea căsătoriei nu mai este posibilă;

c) la cererea unuia dintre soţi, după o separare în fapt care a durat cel puţin 2 ani;

d) la cererea aceluia dintre soţi a cărui stare de sănătate face imposibilă continuarea căsătoriei.

Cred ca ar trebui sa mergeti la un avocat sa va prezinte variantele.

Puteti formula cerere de divort, plangere penala pentru hartuire concomitent, iar ulterior pronuntarii hotararii de divort, puteti solicita partajul.

Alte discuții în legătură

Infidelitate vior3l vior3l Sotia a bagat div pentru infidelitate , am fost plecat la munca mult timp a ajuns zvonul ca am pe cineva am trimis in fiecare luna bani acasa , avem un copil ... (vezi toată discuția)
Divort fara acordul sotiei costehard costehard Buna ziua Ma numesc X, am 48 de ani si sunt din Bucuresti Doresc sa desfac casatoria si as dori sa fac o intrebare in comunitatea avocatnet in speranta ... (vezi toată discuția)
Divorț după 20 ani de separare. cum trebuie să procedez, câți martori îmi trebuie și cât mă costă un avocat? Monikflory Monikflory Cum trebuie să peocedez cati martori imi trebuie si cat mă costă un avocat? Nu avem minori nu doresc nimic de la el doar să imi iau numele din înaintea ... (vezi toată discuția)