avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Familie- sotia a plecat de acasa cu copilul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Familie- sotia a plecat de acasa cu copilul

Buna ziua.Fratele meu a fost plecat din tara,azi a venit,sotia( de 3 ani) nu a mai gasit o acasa,a luat anumite lucruri din casa,s-a dus sa isi vada fetita si sa recupereze masina fiind pe numele lui,nu i s-a permis sa vada fetita care are 3 ani si nici masina nu i a dat-o.Ce poate face in aceasta privinta? Este disperat.Specific ca el fiind plecat pt a-si intretine familia,ea(sotia) si a gasit marea fericire in alt barbat si acum este disperat
Ultima modificare: Duminică, 17 Decembrie 2017
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 15:38, 1 August 2018
Din păcate, se intampla des asa ceva in astfel de cazuri.
Probabil ca va trebui să deschidă proces de divorț, sa ceara program de vizita si partaj.
Chiar dacă este plecat din țară poate fi reprezentat de avocat mai ales ca procesele durează.
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Buna ziua,
Pai nu are ce face decat sa divorteze, si sa faca partajul.
va trebui sa solicite exercitarea autoritatii parintesti asupra copilului in comun si stabilirea unui program de vizita.
Ar trebui ca programul sa-l solicite si prin ordonanta presedintiala.
Divort,partaj,eventual ordonanta presedentiala stabilire drept vizita minor pana la finalizare divort,
Va multumesc frumos.Asa este,de durata,insa el azi a ajuns acasa si si-ar fii dorit sa vada fetita,sa-i dea cadourile si sa recupereze masina deoarece maine are de facut un drum lung iar ea stia asta.O sa-i transmit!
Din pacate, desi mama a procedat urat ca nu l-a lasat sa vada copilul ca sa isi obtina protectia drepturilor recunoascute de lege si contestate trebuie sa se adreseze justitiei.
Masina nu o poate lua fara partaj daca nu i-o da de bunavoie.
Sotia ar cam avea dreptul la jumatate si singura varianta ar fi sa ii dea jumatate din banii de masina si sa incheie un act la notar sau la avocat daca vrea sa rezolve repede si sa o poata lua imediat.Poate si negocia si sa ii dea mai putin dar sa se faca act scris cum am aratat.
In caz contrar, poate dura 6 luni sau chiar un an sau doi...un astfel de proces...
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

O intrebare - divort cu minor exu exu Buna ziua sotia a plecat cu fetita mea la paritit iei si acetele sunt depuse pentru divort dar nu ma lasa sa imi vad fetita.Ce pot face sa o vad?Va astept ... (vezi toată discuția)
Parasirea caminului conjugal de catre sotie cu minorul inainte de pronuntarea divortului adrianteo adrianteo Sunt casatorit de 7 ani si avem un copil de 5 ani.. am fost nevoit sa lucrez 5 ani in strainatate si sa vin acasa de cate 2,3 ori pe an.Fiind departe de sotie ... (vezi toată discuția)
Abandon familie de catre mama szabo1 szabo1 Buna seara! Am urgent nevoie de sfatul Dvoastra!! Sunt casatorit de opt ani si am o fetita de sapte anisori.Sotia a mers la munca in strainatate in august ... (vezi toată discuția)