avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Familie- sotia a plecat de acasa cu copilul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Familie- sotia a plecat de acasa cu copilul

Buna ziua.Fratele meu a fost plecat din tara,azi a venit,sotia( de 3 ani) nu a mai gasit o acasa,a luat anumite lucruri din casa,s-a dus sa isi vada fetita si sa recupereze masina fiind pe numele lui,nu i s-a permis sa vada fetita care are 3 ani si nici masina nu i a dat-o.Ce poate face in aceasta privinta? Este disperat.Specific ca el fiind plecat pt a-si intretine familia,ea(sotia) si a gasit marea fericire in alt barbat si acum este disperat
Ultima modificare: Duminică, 17 Decembrie 2017
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 15:38, 1 August 2018
Bună ziua din nou.Datorita sfaturilor dvs,fratele meu așa a și făcut, ordonanța președințială care a câștigat dreptul de a și vedea fața exact cum a cerut, divorțul s a încheiat, partajul încă nu s a făcut, mașina nici vb sa i'o dea proprietarului înapoi.Acum vin cu alta probl.Sunt 3 luni de când s a încheiat divorțul,și aproape 3 luni de când femeia are o relație,fata când o ia fratele meu îi povestește tatălui că mami îi impune să îl iubească pe noul iubit așa cum o face ea,și exemplele ar fii multe.Fratele meu întreabă dacă poate face undeva o sesizare că nu i se pare normal, copilul fiind f atașat de tata.Ce spuneți? Va super mulțumesc!!
E posibil sa fie o interpretare gresita a copilului sau a fratelui dumneavoastra. Cu siguranta mama isi dorese ca partenerul si copilul sa fie apropiati asa cum de altfel si tatal pentru ca el din ce inteleg va pleca din tara iar cel care va creste copilul va fi actualul partener.
Nu se intamla nimic daca copila dezvolta sentimente de afectiune pentru partenerul mamei.
Referitor la masina, din moment ce este pe numele domnului mi se pare eronat sfatul de a astepta partajul.
Sa mearga si sa ceara ajutorul politiei daca doamna refuza sa ii dea masina iar daca aceasta are pretentii atunci sa o faca la partaj.
Este culmea sa sfatuiesti pe cel care are bunul pe numele lui sa stea potolit.
Spuneti fretelui sa notifice mama ca la data de va veni sa isi ia autoturismul bun propriu si personal si doamna sa fie acasa sa ii dea cheile si talonul masinii. Sau sa mearga sa faca altul si sa declare ca a pierdut cheia si sa mearga sa ia alta cu care sa deschida masina si sa plece cu ea.
Sigur se gasesc variante.
Va mulțumesc pt sfaturi,am să-i transmit.El este acasă definitiv,are loc de muncă definitiv,pt a se putea bucura de fetița.O ia in toate perioadele specificate în hotărâre, chiar tati i-a explicat că respectivul îi poate fii prieten nu și tata.Ea este f apropiata atât de mami cât și de tati,lui doar nu i se pare normal că dacă își face N iubiți sa fie din prima luna obligată Intr un fel sau altul să îl iubească.Cat despre mașină știu că a cerut ajutorul poliției neputând rezolva nimic..
Ultima modificare: Miercuri, 1 August 2018
Steli123, utilizator
Pentru ca masina nu este furata, din cauza asta politia nu s-a bagat.
El este proprietarul masinii. poate scoate copie dupa actele autoturismului dupa ce le declara pierdute.
Apoi cere copie dupa cheia masinii la reprezentanta. Daca e skoda merge la reprezentanta skoda de exemplu . Obtina o copie in 3 saptamani din ce stiu apoi merge calm si frumos si ia masina din parcare.
Simplu, fara cearta sau scandal.

Revenind acum la ce spune fetita, important e ca el sa ii explice ca lucrurile stau altfel si sa acorde libertate copilului sa aiba sentimente si fata de altcineva. Ce impune mama....e treaba ei si tine de relatia acesteia cu propriul copil.
Pe parcursul timpului va mai face tot felul de lucruri deranjante asa cum si fratele dumneavoastra va face altele care o vor deranja pe ea.
Este insa o relatie care s-a terminat din care insa a rezultat un copil reusit. Poate acum, fara presiunea unei casatorii si in timp, cei doi vor ajunge la o relatie normala si civilizata de dragul copilului.

Ultima modificare: Miercuri, 1 August 2018
When, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O intrebare - divort cu minor exu exu Buna ziua sotia a plecat cu fetita mea la paritit iei si acetele sunt depuse pentru divort dar nu ma lasa sa imi vad fetita.Ce pot face sa o vad?Va astept ... (vezi toată discuția)
Parasirea caminului conjugal de catre sotie cu minorul inainte de pronuntarea divortului adrianteo adrianteo Sunt casatorit de 7 ani si avem un copil de 5 ani.. am fost nevoit sa lucrez 5 ani in strainatate si sa vin acasa de cate 2,3 ori pe an.Fiind departe de sotie ... (vezi toată discuția)
Abandon familie de catre mama szabo1 szabo1 Buna seara! Am urgent nevoie de sfatul Dvoastra!! Sunt casatorit de opt ani si am o fetita de sapte anisori.Sotia a mers la munca in strainatate in august ... (vezi toată discuția)