avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... chirie sau concesionare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

chirie sau concesionare

buna ziua. Sunt in discutii pentru obtinerea unui contract de inchiriere a unui imobil aflat in proprietatea primariei. Pentru a fi acoperit in cea ce priveste investitiile pe care le necesita imobilul, pot solicita dupa obtinerea contractului de inchiriere concesionarea aceluiasi imobil ? multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:28, 18 Decembrie 2017
concesiúne sf [At:MDA ms / P: ~si-u~/ Pl: ~nắri / E: concesie + -une] 1 Convenție prin care o persoană (fizică sau juridică) dobândește dreptul de a exploata anumite servicii publice sau anumite bunuri ale statului, în schimbul unor beneficii care revin acestuia din urmă.

Este o diferenta semnificativa intre contractul de locatiune si cel de concesiune
Conform definitiei contractul de concesiune reprezinta conventia prin care titularul contractului obtine dreptul de exploatare servicii sau bunuri apartinand statului,beneficiile obtinute in urma exploatarii revenind statului
Contractul de locațiune este o forma de administare a bunurilor aflate in proprietate privata a statului sau a altor persoane
Contractul de concesiune reprezinta o forma de administratre sau de exploatare a bunurilor aflate in proprietatea publica a statului
Contractul de concesiune presupune „exploatarea” bunului concesionat, respectiv obtinerea unor produse in urma activitatii concesionarului
Proprietarul imobilului este competent sa comunice daca accepta varianta dorita de dv

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta concesionare/inchiriere andreeagherasim andreeagherasim Buna seara, care este diferenta dintre contractul de concesiune si cel de inchiriere in cazul bunurilor propietate publica a statului sau a unitatilor ... (vezi toată discuția)
Concesiune mihaela_simi mihaela_simi Care este diferenta intre un act concesiune si un act de proprietate? (vezi toată discuția)
Adeverinta de valoare a locului de veci!!! Chinezoaica Chinezoaica Buna Ziua!Mi-am depus actele pentru succesiune unde mi s-a cerut sa aduc si adeverinta de valoare a locului de veci,actul de concesiune il am,dar trebuie sa ... (vezi toată discuția)