avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Proprietate intelectuală: poate fi obligată o ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Proprietate intelectuală: poate fi obligată o persoană care a scris un articol despre o fotografie să plătească daune autorului ei?

Buna seara,
O persoana a pus un articol pe blogul sau despre fotografie si a atasat fotografia realizata de un fotograf din afara Romaniei cu copyright si numele sau. Dupa ceva vreme fotograful a contactat o casa de avocatura tot din afara Romaniei ce a trimis mailuri acestei persoane cu sumele prejudiciului referitoare la aceasta postare deoarece fotograful are "all rights reserved". Persoana in cauza nu a verificat mailul la timp si in prezent s-a ajuns la o suma uriasa a prejudiciului. Ce poate face aceasta persoana?
Ultima modificare: Duminică, 17 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 10:45, 19 Decembrie 2017
Personal mi se pare ceva ciudat in mesajul pe care l-ati primit: despagubirea care tot creste e o practica de recuperatori.
Este posibil sa fie o inselatorie.
Cum ati gasit casa de avocatura pe net contactat-ii pe mail-ul de pe net, nu pe cel de pe care ati fost contactat si cereti explicatii.
Ati putea incerca sa contactati si autorul, sa ii explicati intentia pe care ati avut-o, faptul ca n-ati castigat bani... Cine stie, poate il domoliti. Asta daca n-ati scris de rau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fotografie furata si folosita pe un site web alithenake alithenake Buna ziua, Recent am fost informat pe un forum dedicat de fotografie, ca una dintre fotografiile mele a aparut pe un site. Locul de unde a fost luata, ... (vezi toată discuția)
Copyright agregator știri / presă. cum mă pot asigura că nu încalc legea? bogdan.munteanu bogdan.munteanu Salut, Lucrez la un site in care doresc sa introdu articole de stiri ale mai multor publicatii, si ma intreb daca este ok din punct de vedere al ... (vezi toată discuția)
Act aditional cim iulian901 iulian901 Buna ziua, Lucrez la o firma unde lucrez ca si inginer de retea de calculatoare (ma ocup de toate calculatoarele/serverele si partea de retea). Recent mi s-a ... (vezi toată discuția)