avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... ANAF nu mi-a trimis notificare cat am de platit pt ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

ANAF nu mi-a trimis notificare cat am de platit pt venit in strainatate; ce fac?

Buna ziua,
Sunt salariat, am un contract de drept de autor in Republica Moldova. Anul acesta (2017), am declarat veniturile pe anul trecut (2016) cu declaratia 201 privind veniturile realizate in strainatate.
Din ce am inteles, trebuia sa primesc o scrisoare/notificare de la ANAF in care ma instiintau cat am de platit. Unii colegi aflati in aceeasi situatie ca mine au primit, altii, inclusiv eu, nu am primit nimic.
1. Daca nu platesc impozitul pana la finalul anului, voi primi amenda? Care este data limita de plata pt a nu primi amenda? (sau dobanzi sau alte forme de penalizare)
2. Pot sa ma duc la ANAF si sa platesc impozitul dupa calculele mele? (cam complicat, pt ca am si niste prime care nu stiu cum se taxeaza). Cum stiu clar cat am de platit daca ei nu imi spun?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: adriana.toader92 , utilizator 07:51, 22 Decembrie 2017
Va recomand sa nu intarziati si sa mergeti la finante si sa rugati inspectorul fiscal sa va dea o copie dupa decizia de impunere, daca aceasta a fost emisa si din diferite motive nu ati intrat in posesia ei. Mai ales daca spuneti ca alti colegi aflati in aceasi situatie le-au primit deja. Nu intarziati caci daca e cazul sa platiti ceva suplimet la impozitul pe venit, sa nu va treziti ca vi se pun penalitati de intarziere. Acolo pe decizie este trecuta valoarea si termenul de 60 zile in care trebuie sa faceti plata. Nu platiti dupa calculele dumneavoastra.
Ultima modificare: Luni, 18 Decembrie 2017
george-neagu, moderator
Buna, Andrei! Mie, spre exemplu, nu mi-a ajuns acasa nici pana in ziua de astazi decizia de impunere pentru anul 2015. In decizie se formuleaza asa: 'se plateste in termen de cel mult 60 de zile de la data comunicarii prezentei'.

Eu am fost sa platesc din proprie initiativa regularizarea. Ar fi putut sa trimita si ei un email, macar sa stim ca a fost emisa si ca nu a ajuns la noi din varii motive...

Iti recomand sa faci acelasi lucru, eu voi merge zilele astea sa platesc pentru anul 2016, chiar daca nu mi-a ajuns decizia de impunere.
Am fost la ANAF Sector 5, de care apartin. Acolo mi s-a spus ca nu au trimis inca deciziile, ca anul asta sigur nu ajung si ca nu se pune problema de amenda sau alte penalizari, intrucat eu mi-am facut datoria. O sa ii mai sun prin ianuarie sa vad care este situatia. Oricum, se pare ca cea mai buna solutie este sa mergi sa intrebi, situatia s-ar putea sa difere in functie de sector, oras etc. Multumesc pentru raspunsuri!
Ai dreptate, eu apartin de Sectorul 1 si la mine a fost emisa, doar ca nu a ajuns acasa. Deh..Posta Romana....Am reusit sa platesc miercuri, dupa ce am stat la 2 cozi ingrozitor de lungi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte anaf dupa suspendarea pfa ozana_alexandra ozana_alexandra Buna ziua. Tocmai mi-am suspendat activitatea ca PFA pt a putea beneficia de indemnizatia pt cresterea si ingrijirea copilului. As dori sa stiu ce mai am in ... (vezi toată discuția)
Decizie impunere 250 (pentru anul 2016) mariana_29 mariana_29 Buna ziua! Am inteles ca anul asta inca nu au soft pentru deciziile de impunere 250 (pentru anul 2016). Mie imi trebuie 250-ul pentru indemnizatia de ... (vezi toată discuția)
Decizii de regularizare impozit si cass pe 2016 mari mari Buna ziua, Am desfasurat activitate independenta pana la 01.03.2017, data la care am suspendat activitatea pe motiv de incompatibilitate. Am depus la ANAF ... (vezi toată discuția)